hosszú hétvége

2020.08.24. 16:00

Volt, aki gyalogolt, volt, aki biciklire pattant

Az augusztus 20. miatt hosszúra nyúlt hétvégén nem lehetett panasz az időjárásra, teljes mértékben támogatta a szabadtéri programokat, igazából az jelentett kihívást, hova meneküljünk a tűző nap elől.

Pap Gyula

Kis-Papp Lujza, Kis-Pap Lászó, Papp Edit, Kis-Papp Lóránt (b-j)

Fotó: Vajda János

Enikőék négy gyerekkel és számtalan programmal töltötték a bőséges szabadidőt, amelyhez a férj, Gergő a munkája miatt csak péntektől tudott csatlakozni. Az ünnep napján így célszerűen a Városház téri játékparkban múlatták az időt, nagymama segített egyben tartani a csapatot. Az árnyékos helyszínen hamar elszaladt a nap, és a helyben elköltött lángosebéd is egyszerűsítette a logisztikát. A pénteki, otthoni tevékenységet – relaxációt – szombaton diósgyőri kirándulás követte, a várat vették célba egy közepes gyalogtúrával, melyet a Tündérkertben koronáztak meg egy fagylaltozással.

Erdőn, mezőn

Gondosan tanulmányozta az időjárás-előrejelzést a Jámbor család, úgy tervezték, hogy amennyit csak lehet, a szabadban töltenek a nyár végét kihasználva. Így már csütörtökön korai rajttal indultak Fehérkőlápára, ahonnan Bükkszentkereszten keresztül tértek vissza egy kellemes energiafeltöltéssel megszakítva útjukat. Hibátlan volt a kirándulás, egyedül – pontosabban rajokban – a szúnyogok és muslicák kíséretéről tudtak volna szívesen lemondani. Ám a hűs, erdei séta bőven kárpótolta őket a megpróbáltatásokért, oly mértékben, hogy szombaton ismét nekivágtak, ám ezúttal a Varbói-tóhoz autózva Fónagyság felé vették az irányt. A tavat is megkerülték, és remek fotókat készítettek a domboldalról. Vasárnapra is jutott kiruccanás, a tapolcai sétát levezetésnek szánták.

Az egyre inkább kedvelt kerékpáron akár közepes haladásnál is a valósnál legalább öt fokkal kevesebb hőmérsékletre számíthatunk. Részben ennek a tudásnak a birtokában kapták elő kétkerekűjüket a Németh testvérek. Esetükben ez mintegy 110 kilométerre sikeredett, eközben – a teljesség igénye nélkül felsorolva – érintették Szirmabesenyőt, Edelényt, Sajószentpétert, majd a Lyukóvölgyön tértek vissza Miskolcra. Az erős tempó után némi izomláz jelentkezett, így a további szabadnapokat átmozgatással és örömbringázással töltötték a városban.

(A borítóképen: A Kis-Papp család Ózdról érkezett a Diósgyőri várba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában