Anno 1990-ben írtuk

2020.08.07. 07:30

Súlya volt az érvelésnek

Örülhetnek Mezőkövesden, jut pénz a múzeumra a megyei alapból.

pénz, money, forint

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az országgyűlési választások után, a helyhatósági választások előtt már a többpárti rendszer törvényhozásba jutott pártjainak bevonásával döntött az abban az évben létrehozott mecénási alap elosztásáról a megyei tanács végrehajtó bizottsága.

Az Észak-Magyarország 1990. augusztus 1-jén arról számolt be: a teljes keret 30 millió forint volt, ezúttal az időarányos rész, 4,3 millió forint sorsáról kellett dönteni.

Adjon a tehetős tanács

Szakértő zsűri készített javaslatot a végső döntéshez. Például formai okokra hivatkozva elutasították a mezőkövesdi mezőgazdasági gépmúzeum bővítésére benyújtott kérést. Ebből az alapból ugyanis nem finanszírozható beruházás és fejlesztés. Csak hogy hatásosnak bizonyult az érvelés, miszerint az országban, de talán Európában is egyedülálló értékeket gyűjtenek össze a kövesdi múzeumban, s ennek fényében el lehet tekinteni a pályázati kiírás szó szerinti értelmezésétől – és ennyiben is maradtak.

Nem kaptak támogatást kazincbarcikai és az egykori leninvárosi pályázók, mondván, a helyi tanácsok tehetősek, adhatnak pénzt ők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában