szemetelés

2020.08.02. 12:30

„Óriási pénzekbe kerül az illegális hulladék”

Keményen büntetné az illegális szemetelést a Velünk a Város frakció.

20200521 Nemeskolta Nemeskoltai illegális szemétlerakó. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Cseh Gábor

Lomtalan Miskolcot! címmel tartott sajtótájékoztatót Bartha György, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője pénteken.

– Sajnos az utóbbi időben elharapódzott különösen a lakótelepeken, hogy a lomokat, az illegális hulladékot a szelektív szigetek vagy a szemetesketrecek mellé teszik le a lakók – mondta Bartha György. – Óriási pénzekbe kerül Miskolc városának az illegális hulladék elszállítása, amit másra is lehetne fordítani. Képviselőtársaim fokozottan kérték a megyeszékhely rendészetét, hogy akár bírsággal is próbálják elrettenteni a szabálytalankodókat.

A sajtótájékoztató helyszínéhez, a Kilián-Délhez legközelebb a Lorántffy Zsuzsanna utcában található hulladék­udvar. Bartha György elmondta: a hulladékszállító ügyfélszolgálatán tehetnek bejelentést azok a lakószövetkezetek és társasházak, amelyek térítésmentes lomtalanítást szeretnének. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a konténerbe illegális és zöld hulladékot ne dobjanak a lakosok. Az ilyen típusú hulladékra a hulladékudvarokat lehet használni térítésmentesen.

Mályiba vitte a jobbikos

Mint ismert: a Velünk a Város-frakció tagja, Badány Lajos jobbikos képviselő Mályiban helyezett el illegálisan hulladékot. Úgy tudjuk: nem indult ellene eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában