vágányzár

2020.08.27. 12:30

Éjszakai vágányzár augusztus 27-én

Vízügyi munkálatok miatt a teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár lesz augusztus 27-én, emiatt csütörtök este az utolsó 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 20:00-kor, Felső-Majláthról 20:38-kor indul. Ezt követően villamospótló autóbuszok közlekednek.

Fotó: Kozma István/Illusztráció

A vágányzár a 2-es villamos közlekedését is érinti, az utolsó szerelvény a Tiszai pályaudvarról 19:55-kor, a Vasgyárból 20:23-kor indul, ezután az Újgyőri főtérről induló autóbuszokkal lehet eljutni a Vasgyárba, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér felé. Ezeken a járatokon érvényes a villamosbérlet.

Augusztus 28-án, péntek hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:35-kor, Felső-Majláthról 04:15-kor indul. A 2-es villamos minden hajnalban üzemkezdettől közlekedik, vagyis az első szerelvény a Tiszai pályaudvarról 04:30-kor, a Vasgyárból 04:55-kor indul.


A villamospótló autóbusz megállóhelyei az éjszakai vágányzár idején:

. a Tiszai pályaudvaron a 31-es autóbusz indulóhelyén lehet igénybe venni,

. a Selyemrét és az Újgyőri piac között a villamosmegállókban áll meg,

. a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg;

. a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, helyette az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.

. A DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállónál a vele párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg.

. Felső-Majláthon az 54-es autóbusz leszállóhelyén áll meg és a kettes kocsiállásról indul.


ÉjszakáZOO járatok az Állatkertek éjszakáján

Az MVK Zrt. augusztus 28-án, a késő délutáni és az esti órákban is indít ZOO járatot az Állatkertek Éjszakája miskolci programjához igazodva.

A Felső-Majláth és a Vadaspark között közlekedő késő délutáni és esti extra ZOO járatokat nem szükséges külön igényelnie az utasoknak, ezek az alábbi menetrend szerint közlekednek:

Felső-Majláthról indul: 18:11, 19:05, 20:00, 21:00, 22:00, 23:03

A Vadasparktól indul: 18:20, 19:15, 20:15, 21:15, 22:15, 23:15.

A ZOO járatot érvényes bérlettel és menetjeggyel lehet igénybe venni.

Utazzon velünk az Állatkertek Éjszakájára! Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kíván az MVK Zrt!


DVTK – MTK: utazás szurkolói jeggyel, bérlettel

A DVTK – MTK mérkőzés napján, augusztus 28-án, pénteken 18:00 és 0:00 óra között ismét térítésmentesen utazhatnak az 1-es autóbuszon és az 1-es villamoson az érvényes szurkolói jeggyel vagy bérlettel rendelkező Diósgyőr drukkerek. Hajrá Diósgyőr!


Szombaton munkanapi menetrend az MVK-nál

Augusztus 29-én, szombaton munkanap áthelyezés miatt az MVK autóbuszai és villamosai munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Az Ügyfélszolgálati iroda ezen a napon zárva lesz.

Vonalhálózati és menetrendi változások 2020. szeptember 1-től

2020. júniusában megkezdte munkáját Miskolc Közösségi Közlekedési Munkacsoportja – Veres Pál polgármester kezdeményezésére – melynek feladata a helyi közösségi közlekedési szolgáltatás fejlesztése. A Munkacsoport által kidolgozott legelső módosítások 2020. szeptember 1-jén lépnek életbe, melyeket a könnyebb áttekinthetőség érdekében az alábbi táblázatban foglaltunk össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában