íjászat

2020.06.29. 18:30

Repül a családi nyílvessző

Apa és három fia is íjászkodik, egyre jobb eredménnyel.

Hegyi Erika

balról: Veres Mátyás, Péter, Vilmos és édesapjuk Tamás

A komolyzenét kedvelők jól ismerhetik Veres Tamást, a Miskolci Szimfonikus Zenekar tubaművészét, de azt valószínűleg kevesen tudják róla, hogy kiválóan íjászkodik. És nemcsak ő, hanem immár három fia is.

„Az egész úgy kezdődött, hogy a gyerekek keresztapja egyszer ellátogatott a Diósgyőri várba, ahol íjászkodni is lehetett. Kipróbálta, és annyira megtetszett neki, hogy rögtön vett is egy íjat. Belépett a Haza-Húzó Íjász Sport­egyesületbe, és azóta űzi ezt a sportot.”

„Amikor a legidősebb fiam 7 éves volt, őt is elhívta az egyesületbe, a középsővel pedig már 5 éves korában megszerettette az íjászkodást. Az egyesület tagjai kedvelték a gyerekeket, mert ügyesek voltak, kicsik és aranyosak. Természetesen én is eljártam velük az edzésre, álltam a hideg, valamikori raktárépületben, volt, hogy 2 óra hosszáig fagyoskodtam. Akkor azt mondtam, ez nem lesz így jó, adjatok nekem is egy íjat, hadd próbáljam ki. Így történt, hogy én is ott ragadtam, és az egyesület tagja lettem. Szívesen segítünk a versenyek megszervezésében is” – meséli Tamás, hozzátéve: csak a feleségét nem tudta rávenni, hogy íjat ragadjon.

(A borítóképen: Veres Tamás és fiai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában