Támogatókat keresnek

2020.06.04. 17:00

Gép segítené az újraélesztést

Támogatókat keresnek a mentőállomás dolgozói a hasznos eszköz beszerzéséhez.

Forrás: lucas-cpr.com

. Alapítványi segítséggel szeretne beszerezni egy életmentő berendezést a Szendrői Mentőállomás, amelyhez támogatók segítségét kérik. A városban 1959-óta működik mentőállomás, amely 38 településen végzi az életmentést, két autójukból az egyik esetkocsi. Ezzel kiemelt szintű sürgősségi ellátást nyújtanak, mint amilyen az emelt szintű újraélesztés, szívinfarktus, stroke, súlyos balesetek sérültjeinek ellátása. Az Országos Mentőszolgálat segítségével megújultak a szendrői mentőgépkocsik is, új betegellenőrző defibrillátor és pacemakerrel ellátott monitorrendszer és lélegeztetőgép, gyógyszeradagoló pumpák segítik mindennapjaikat.

Tervbe vették azonban, hogy beszereznek egy, az újraélesztésben használatos modern eszközt, egy LUCAS 3-as külső mellkaskompressziós gépet, amellyel jóval hatékonyabban végezhetik az újraélesztést és amelyhez támogatók segítségét kérték. Az eszköz tulajdonképpen a mellkas mechanikus külső összenyomásával a szív pumpafunkcióját pótolja ideiglenesen, fenntartva a vérkeringést. Ezzel kiváltja a kézi mellkaskompressziót. De nemcsak azért jó egy ilyen eszköz, mert megszakítás nélkül és megfelelő frekvencián végzi a mellkasnyomásokat, hanem mert így felszabadul egy, a mentésben részt vevő ember, azaz több beavatkozást tudnak egyszerre végezni.

A több mint ötmillió forintba kerülő eszköz beszerzését bárki támogathatja az Életmentés Alapítvány Borsod-Abaúj-Zemplén Megyéhez tartozó alapítványi számlaszámon (11734042–20002774). Fontos a közleménybe beírni: LUCAS 3., Szendrő Mentőállomás.

(A borítóképen: Hasonló gépet szeretnének a szendrőiek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában