fakivágás

2020.05.24. 10:00

Tiltakozás a miskolci fakivágások miatt

A balesetveszély megelőzésére hivatkozva vágott ki fákat a miskolci önkormányzat.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Az elmúlt időszakban számos aggódó észrevételt tettek miskolci lakosok a Testvérvárosok útján és a Vasgyári temetőben történt fakivágások miatt. A problémáról a Zöld Kapcsolat Egyesület és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja értesített, jelezve, hogy a költési időszak előtt, az év első három hónapjában kellene elvégezni a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat. Ezek áprilistól már tilosak és ellentétesek a természetvédelmi, az állatvédelmi és az erdőtörvényben foglaltakkal is – fogalmaztak. A kérdésről az önkormányzat álláspontját is megkérdeztük.

Állítólag a lakosok kérték

„A miskolci Nonprofit Városgazda Kft. az érvényben levő jogszabályok és rendeletek betartásával igyekezik a városüzemeltetési feladatokba tartozó fasorgondozási tevékenységet ellátni. A társaság folyamatosan jelzéseket kapott a Kiss Ernő, a Tátra és a Torontáli utcákról gallyak leszakadásáról, amelyek több esetben anyagi károkat okoztak. A Testvérvárosok útján álló 6 darab nyárfáról is folyamatosan törtek le ágak, amelyek veszélyeztették az arra közlekedőket. Évekkel ezelőtt már írásban kérvényezték a lakosság részéről a fák kivágását, egészségügyi problémákra hivatkozva. A Testvérvárosok útjának csomópontja nagy forgalmú útkereszteződés. A kivágott és nagyrészt korhadt fák bármely időszakban jelentős fenyegetettséget jelentettek a gyalogos, kerékpáros és gépjármű-közlekedésre. Továbbá a fák elhelyezkedésüknél fogva kockázatot jelentettek a közelben található gépjárműparkolóban várakozó gépkocsikra is” – írta a vonatkozó jogszabályokra hivatkozva Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya.

(A borítóképen: A kivágott fák a tapolcai elágazásnál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában