Újra nyitva

2020.05.10. 08:30

Állatok szabadtéren

Csoportos bejelentkezéseket nem, de egyéni látogatókat szívesen fogad hétfő óta a miskolci vadaspark.

Detzky Anna

Fotó: Kozma István

Néhány nap telt el a Miskolci Állatkert és Kultúrpark újranyitása óta, ahol bár csak a szabadtéri kifutókban, de kölyökállatok is láthatók.

Nincs csemegézés

– Rendben történt a részleges nyitásunk a megszokott nyári rend szerint. A látogatóink nem feledkeztek el rólunk, érdeklődnek az állatkert iránt. Az elmúlt évek májusi látogatószámát úgy tűnik, hogy most is hozzuk – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Veress Tamás, az intézmény gyűjteményi vezetője. – Több állatkölyök is látható jelenleg. A közelmúltban született négy kis muflon, amik folyamatosan követik az anyjukat. A kengurukölykök is megtekinthetők, és a kecskék családja is népesebb lett. A zárt terekbe és épületekbe viszont nem lehet belépni, kivéve a mosdókat.

A védőeszközök használata nem kötelező, de csoportosulni továbbra is tilos.

– A másfél-két méteres távolság tartása továbbra is előírás a vendégeink számára is, de ez a szabadtéren biztosítható. Csoportokat most nem fogadunk, viszont erre nem is nagyon mutatkozik igény, mivel az óvodák, iskolák is zárva vannak. Az állataink egészségére szintén igyekszünk odafigyelni, ezért semmivel sem szabad etetni őket, és zoocsemegét sem lehet jelenleg kapni nálunk. Kérjük, hogy esetleg korábbról megmaradt csemegét se hozzanak magukkal – hangsúlyozta Veress Tamás.

(A borítóképen: Újra nyitva a vadaspark)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában