Füzér

2020.04.15. 16:30

Gyorsan döntöttek a füzéri hozzájárulásról

Több mint tízmillió forinttal járul hozzá a füzéri önkormányzat az új koronavírus okozta járvány miatti válsághelyzet megoldásához.

Bódisz Attila

A "Füzér Reg-Élõ Vár" felújítási projekt II.1 üteme

Több mint tízmillió forinttal járul hozzá a füzéri önkormányzat az új koronavírus okozta járvány miatti válsághelyzet megoldásához – közölte lapunkkal Horváth Jenő polgármester.

Megtakarítás, átcsoportosítás

A 400 lakosú település vezetője az ország támogatása érdekében meghozott rendkívüli rendelkezés keretében ötven százalékkal csökkentette a polgármester és a képviselő-testület illetményét, tiszteletdíját, valamint a költségtérítéseket. Átszervezte a közintézményekben alkalmazott 19 munkahelyet, amellyel mintegy húszszázalékos költségmegtakarítást sikerült elérni. Pénzt csoportosított át a befizetett adókból is. Az ezekből és egyéb intézkedések alapján képződött pénzügyi keretből a megadott április 16-ai határidőre, az ország működésének támogatására, a füzéri költségvetésből mintegy tízmillió-kétszázezer forintot fizetnek be a rendkívüli kormányintézkedésnek eleget téve – tette hozzá a polgármester.

Kiemelte: „Füzér község a jelenlegi nehéz helyzetben támogatja Magyarország működését, bízunk a válsághelyzetből való kiútban és a jó egészségben történő megmaradásban.”

(A borítóképen: A füzéri vár/Illusztráció| Fotó: Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában