Miskolc

2020.03.26. 12:30

Szabadság! Csütörtök estétől újra járható az Aradi sétány…

Megépült a két strandot összekötő híd, megszüntetik a fontos gyalogosút lezárását.

Szaniszló Bálint

Fotó:

Jó egy esztendővel ezelőtt kezdték meg a miskolctapolcai új élményfürdő építését, amely a Modern városok program révén, 12,7 milliárd forintos beruházás keretében készül el – a tervek szerint – idén év végére.

Az európai színvonalú fürdőkomplexumot úgy alakítják ki, hogy közvetlen összeköttetésben legyen a már meglévő strand területével, hiszen van olyan szolgáltatás – például a szauna –, amely már üzemel a régi területen, így nincs értelme még egyet kialakítani. Szeretnék azonban, hogy a szolgáltatás elérhető legyen az élményfürdő látogatói számára.

Jogos volt az aggódás Éppen ezért a két terület között húzódó Aradi sétány felett egy hidat kellett felépíteni. Egy tavaly őszi lakossági fórum keretében derült ki, hogy a híd építése idejére le kell zárni a sétányt. Ezt a tényt nehezen vették tudomásul a környéken élők, mert a sétány fontos gyalogosátkelő-útvonal a strand feletti részen lakók számára a bolt, az orvosi rendelő, a posta és a buszmegálló felé. Különösen azért volt felzúdulás, mert a kivitelező eredeti tervei szerint egészen nyárig lezárták volna a területet.

A városvezetés azt kérte a kivitelezőtől, hogy ameddig csak lehet, ne zárja le a környéken élők fontos gyalogosútvonalát, ám tavaly novemberben nem lehetett tovább halasztani ezt. Így decembertől a híd építési munkálatai miatt elkerülhetetlenné vált a sétány lezárása.

Betartották az ígéretet

A helyiek számára mind a városvezetés, mind a kivitelező azt az ígéretet tette, hogy a szerkezetépítési munkálatokat követően, amint lehetőség lesz rá, azonnal visszaáll a gyalogos közlekedés. A lakossági fórumon a kivitelező azt mondta, legkésőbb 2020 áprilisára az Aradi sétány átjárhatóságát a megfelelő élet- és balesetvédelem mellett biztosítani fogja.

A kivitelezési munkálatok jó ütemben haladnak, így a biztonságos gyalogosforgalomhoz szükséges helyreállítási munkálatok, illetve a gyalogosokat védő szerkezet az Aradi sétányon elkészül, csütörtök este 6 órától így az átjárás ismét biztosított lesz.

A fürdőkomplexum és a két strandrészt összekötő híd építési munkálatai természetesen tovább folynak majd, ám a kivitelező egy biztonságos közlekedőfolyosót épített ki az Aradi sétányon, így a gyalogosok számára teljesen biztonságos lesz. Gépjárművekkel azonban az áthaladás továbbra sem lehetséges.

(A borítóképen: Az épülő híd keresztben zárta el az Aradi sétányt| Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában