Miskolc

2020.03.20. 15:00

Interneten köszöntötték a klubot

Kilencedik születésnapját ünnepli a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub, ezúttal távolról.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

A dalos kedvű, jó énekhangú időseket gyűjti egybe kilenc éve a baráti hangulatú klub. A koronavírus miatti kényszerpihenő idején is szívesen emlékszik vissza vezetőjük az eddigi sikereikre. Reméli, hogy hamarosan közösségben is meg tudják ülni a klub születésnapját. Állandó helyük, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház ugyanis egyelőre szünetelteti a rendezvényeit.

– Nem olyan régen írtam ki a 15 klubtagnak, hogy márciusban nem tartunk próbákat, mert idősek vagyunk, és szeretnénk minimálisra csökkenteni az egészségügyi kockázatot. Emellett folyamatosan mondják le a felkéréseket is. Úgyhogy jelenleg főleg online tartjuk a kapcsolatot a közösség tagjaival. A március 21-i születésnapunk alkalmából pedig csak jelképes internetes köszöntést teszek majd ki a Facebookra – mondta Gergely Józsefné Ilike, a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub elnöke és technikai vezetője.

Eredményes fellépések

Rengeteg fellépésük volt az országban, és szép rendezvényeket tartottak a művelődési házban is.

– Az elmúlt években több nótaversenyen is indultunk, nagyobb részt magyar nótával, operettel és táncdallal, és első helyezést is kaptunk szakmai zsűri előtt. Egyik videónk elkerült a Magyar Állami Operaház egyik énekeséhez, aki elismerését fejezte ki annak ellenére, hogy tagjaink soha nem tanultak énekelni. Már hagyomány nálunk, hogy minden évben megünnepeljük a nemzetközi nőnapot, az anyák napját, a költészet napját, és idén a Kocsonyafesztiválon is felléptünk. Havonta kétszer zenés, táncos összejövetelt is szervezünk Fátyol István élő zenéjével. Évente egyszer, júliusban pedig Anna-bált rendezünk, ami az én vezetésem alatt éledt újra Miskolcon. Szinte azt mondhatom, hogy a balatonfüredi rendezvény hasonmása, csak a bál szépei a mi korosztályunkból kerülnek ki. Bárhová hívnak bennünket, fesztiválokra, falunapra, idősek világnapjára, mi mindenhová elmegyünk, és önzetlenül, szívvel-lélekkel tesszük a dolgunkat. A munkánkat Mátravölgyi Miklósné Mária zongoratanárnő és Gyöngy Józsefné szakmai vezető segíti – mesélte a klubelnök.

Jól sikerült a nőnap

Bár 70 év körül van az átlag­életkor, mégis nagyon aktív társaságról van szó, akiket baráti kötelék fűz egymáshoz.

– Mivel napi kapcsolatban vagyunk, nagyon hiányoznak a hétfőnkénti négyórás énekpróbáink. Már nosztalgiázunk nőnapi rendezvényünkkel kapcsolatban, ahol két gyönyörű hangú hölgy énekesünk csodálatos önálló műsort adott. Mi pedig üdítővel és rágcsálnivalóval vendégeltük meg a résztvevőket. Ezt követően nőnapi bálunk is volt, és három férfi tagunk mindkét helyen egy szál rózsával köszöntötte a vendégeket. Egyikőjük ráadásul Nagycsécsről jár be hozzánk. Ennyiben hasonít kicsit ez az időszak a csendesebb augusztushoz, amikor nyári szünetet tartunk. Igaz, akkor 2-3 napos kirándulásokat és házi összejöveteleket, közös főzéseket rendezünk valamelyikünknél – zárta Gergely Józsefné Ilike.

(A borítóképen: Fellépésen a miskolci klub)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában