Szigorú intézkedések

2020.03.14. 11:30

Határzár Szlovákia felé

Péntek reggeltől Szlovákia korlátozta az országba belépők körét.

Marosréti Ervin

A délelőtti órában a szolgálatot teljesítő szlovák határőrök nem nyilatkozhattak. Sőt, nyomatékosan felhívták a figyelmünket, hogy forduljunk vissza Magyarországra.

Szigorú intézkedések

Így kellett tennie több autósnak is. Akik magyar rendszámú gépjárművel érkeztek Bánrévére, azok szinte azonnal visszafordultak, nem engedték ki őket Szlovákiába.

Érdekesség ugyanakkor, hogy amikor az alsó, sajólénártfalvi kishatárra ellátogattunk, semmilyen határellenőrzés nem volt, a két ország között ugyanúgy lehetett közlekedni, mint eddig. Persze elképzelhető, hogy azóta már itt is változott a helyzet.

A szombat Ózdon is piacnapnak számít. Az elmúlt években az euróárfolyam növekedése miatt a városban nagyon sok Felvidékről érkező látogató költötte el a pénzét. A határátkelőn szerzett információk szerint ezt a szlovák állampolgárok most is megtehetnék, de amint visszaérnek a saját területükre, azonnal 14 napos karanténba helyezik őket. Ebből kiindulva vélhetően a vásárlási szokások is megváltoznak ezekben a hetekben.

Szombaton lesz piac

– Ezen a hétvégén még lesz piac, de folyamatosan figyeljük az eseményeket és a kormány döntéseit, és ezt követve hozzuk meg a szükséges döntéseket – mondta érdeklődésünkre Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. – Az is elképzelhető, hogy a jövő héten döntenünk kell az esetleges bezárásról. Az önkormányzat feladata egyelőre a szociális intézmények lezárása volt, ennek maradéktalanul eleget tettünk Ózdon.

Elkülönítés Putnokon

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere pénteken nap közben egy elkülönítésről számolt be közösségi oldalán.

– A városi egészségház egyik háziorvosi rendelőjében olyan beteget láttak el, aki külföldről érkezett haza. A kiérkező mentőegység a beteget elkülönítés után a területileg illetékes intézmény infektológiai osztályára szállította – szól az írás. – Az intézet fertőtlenítése, illetve kiürítése megtörtént. A laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséig elkülönítve fogják ápolni. Hazameneteléről a laboreredmények függvényében dönt a kezelőorvosa.

(A borítóképen: A bánrévei átkelőnél visszafordítják a magyar rendszámú autósokat| Fotó: Marosréti Ervin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában