Borsod-Abaúj-Zemplén

2020.02.04. 14:30

A gazdaság erősítéséért

Megbeszélték a befektetésekkel és a helyi termékfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat, lehetőségeket.

Serfőző László

A megbeszélésen

A tizenegy helyi paktumon (gazdasági-foglalkoztatási együttműködés) kívül működik még egy megyei jogú városi és egy megyei is Borsod-Abaúj-Zemplénben. Utóbbi ernyőszerűen fogja össze a helyieket. A szervezet munkatársai a közelmúltban Taktaharkányban találkoztak azzal a céllal, hogy megbeszéljék a befektetésekkel és a helyi termékfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat, lehetőségeket.

Előrehalad

A találkozót Koncz Ferenc országgyűlési képviselő nyitotta meg, beszédében hangsúlyozta, hogy mindenféle statisztikai adatok jelennek meg mostanság, ezek mindegyike azt mutatja, hogy az ország előrehalad, ez köszönhető részben a paktumoknak is.

– Ahhoz, hogy régiónk felzárkózzon a nyugati országrészek jelenlegi helyzetéhez – a kormányzat szociálpolitikai és családvédelmi lépésein túl – munkahelyteremtési lépéseket kell megtenni, akár kormányzati beavatkozás segítségével is – mondta a honatya.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat vezetője hozzátette köszöntőjében, hogy az új befektetések olyanok a gazdaságnak, mint halnak a friss víz, e nélkül nem lesz erősödés.

– Mi az ipari parkok kapcsán igyekszünk erősíteni a területet, ez a vállalkozások számára biztosít lehetőségeket, persze a helyi településvezetéseknek is szerepet kell vállalniuk az ügy érdekében – mondta Bánné dr. Gál Boglárka. A helyi termékfejlesztéssel kapcsolatban megjegyezte, ha egy adott helynek vannak valamilyen termékei, akkor azok helyi értékekkel bírnak, főleg akkor, ha csak oda köthetők. Fontos, hogy ezek a termékek fennmaradjanak a jövőben, itt fontos szerepet kaphatnak a kistermelők. Nem véletlen, hogy az agrártárca folyamatosan támogatja őket, hiszen a termelői piacok csakis a kínálat-kereslet elvén működhetnek.

A megyei paktum a jövőben – a taktaharkányihoz hasonlóan – kihelyezett üléseket tart a paktumirodák székhelyein annak érdekében, hogy több tapasztalatot szerezzenek, jobban megismerjék az adott területet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában