Idősgondozás

2019.12.10. 13:30

Immár három évtizede segítik az időseket

Harmincéves fennállását ünnepelte a MESZEGYI bulgárföldi gondozóháza hétfőn.

Detzky Anna

A jubileumi ünnepségen

Fotó: Kozma István

Harasztiné Tóth Margit intézményvezető foglalta össze beszédében a MESZEGYI Bulgárföldi Szolgáltatási Központ és Gondozóház életének fontosabb állomásait a jubileumi ünnepségen.

– Rengeteg ellátottnak nyújtottunk segítséget 30 év alatt integrált szolgáltatásainkkal, amelyek azok számára biztosítanak tehermentesítést, akik egészségügyi állapotuk romlása miatt átmenetileg gondozásra szorulnak. Több mint száz embernek adunk naponta ételt, és 40 főt gondozunk az otthonukban. Van egy nagyon jól működő nappali ellátásunk is, amely a még aktív szépkorúaknak teszi lehetővé a közösségi együttlétet. 2009-ben indítottuk be az Idősek a világhálón programunkat. Adventkor a zeneiskola ad nálunk rendszeresen koncertet. 2013 óta pedig minden évben megrendezzük Májuskosár nevű alkalmunkat – mondta.

Részt vett a rendezvényen Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere is. Először tett látogatást az intézményben Bazin Levente, a körzet önkormányzati képviselője. Megjelent Gúr Péter Attila, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója, régi kollégák és az ellátottak. A Diósgyőri Gimnázium tanulói verses, zenés műsorral készültek. Majd állófogadásra várták a vendégeket, ahol a hatalmas születésnapi tortát is megkóstolhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában