Vatta

2019.10.22. 12:30

Nem mond le a nyertes vattai polgármester

Elhunyt az ellenfele, így rivális nélkül nyerte el a polgármesteri posztot.

Szaniszló Bálint

Az október 13-i választás előtt, szeptember 21-én elhunyt Korán István Attila, Vatta polgármestere, aki először 2010-ben nyerte el a polgármesteri tisztséget, majd 2014-ben is a falu első emberévé választották, és idén is újraindult volna a posztért a Fidesz–KDNP színeiben.

Ellenfele, a függetlenként induló Vas Béla ezáltal egyedül mérettetett meg október 13-án, így – természetszerűleg – ő lett a nyertese a választásnak. A település 701 szavazásra jogosult állampolgára közül 303 élt jogával, de közülük 242-en érvénytelen voksot adtak le. Vas Béla így 61 szavazattal lett Vatta polgármestere.

Új választást szeretnének

A Fidesz mezőkövesdi és bükkábrányi szervezete szerint ezzel a voksolással a településen élők véleményt mondtak a polgármesterről, és úgy vélik, az lenne az elfogadható, ha lemondana és újra megmérettetné magát egy időközi választáson. Kérdésünkre Vas Béla azt mondta, semmiképpen nem mond le a polgármesterségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában