Miskolc

2019.09.27. 19:30

Új köntösben a babaprogram

Új karakterek és ölbeli játékok várják a kicsiket Zeneország varázserdejébe a Ciróka Babakoncerteken.

Népszerű a Miskolci Szimfonikusok programja

Forrás: ÉM

A népszerű gyermekprogram 2014-es indulása óta töretlen népszerűségnek örvend az alkotók és a közönség körében egyaránt. Az interaktív koncert célja a zenei nevelés mellett, hogy teret nyisson a családoknak a vidám, közös játékra, ismerkedésre.

A Ritmus-hegyen túl

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy varázslatos hely, amit Zeneországnak hívnak. Ebben a szépséges kis országban minden varázslatos: a virágok, a fák, az állatok…, és mindenki varázsnyelven beszél.

Valahol a Ritmus-hegyen túl él egy leány, aki segíti Zeneország varázserdejének lakóit, mivel ők gyakorta bonyodalomba keverednek. A korábbiakban Fáncsi, a kiselefánt, Zimm-Zümm, a méhecske, Cirmike, a kiscica, Boróka, a kisróka és Lúd-Milla, a kisliba kalandjainak lehettünk részesei. A 2019/2020-as évadban viszont új szereplőket ismerhetünk meg, akik szintén izgalmas és mulatságos csintalanságokkal és játékos tanulással örvendeztetnek majd meg minket.

A móka és kacagás mellett a picik játszva ismerkedhetnek a zenével. Olyan zenepedagógiai módszerek épülnek be a forgatókönyvbe, mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizáció vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos zenehallgatás.

A program helyszíne 2018 őszétől a zenekar székháza (Miskolc, Fábián u. 6/a., Fábián-malom). A megszokott 3 turnus mellett pedig évente 1-2 alkalommal a Népkerti Vigadóba is elviszik a babakoncerteket.

A legközelebbi Ciróka koncertet október 6-án, vasárnap délelőtt fél 11-kor tartja majd a szimfonikus zenekar a székházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában