pop-art

2019.09.12. 16:30

Új festmény az Avasi Közösségi Kávézó falán

Pop-art festményt készített egy önkéntes az előadóművészeknek is helyet adó kávézó falára.

Detzky Anna

Koncert az új festmény előtt a kávézóban

Fotó: Bujdos Tibor

Közösségi összefogással újult meg az Avasi Közösségi Kávézó belső tere. Szeptember 6-án a Szólam klub játékával a társaság elhunyt zenész önkéntesére, Illés „Laca” Lászlóra emlékeztek. Ez alkalommal egyúttal az átalakult közösségi teret is bemutatták.

Új remekmű

„Ahogy körbenéztek, láthatjátok, hogy egy új remekmű készült a színpad mögötti falra, amit Bodai Kristóf BodKának köszönhetünk. Már biztosan tudjátok, hogy a kávézóban nem szedünk belépődíjat, és nem árulunk pénzért semmit. Az alapanyagokat is adományban kaptuk a festéshez. Mindez úgy valósulhatott meg, hogy összefogtunk a munkatársakkal és az önkéntesekkel. Körülbelül egy hét alatt sikerült festhető tapétával befedni a falat, amire Kristóf elkészítette az alkotását. Nagyon régiek voltak a függönyök, és azokat is lecseréltük” – tájékoztatta a vendégeket Murányi Tímea, az Avasi Közösségi Kávézó koordinátora.

Kérésünkre a fiatal művész a festmény témaválasztásáról beszélt lapunknak.

– A Balázs Győző Református Líceum animáció szakán tanulok, de a filmkészítés is érdekel. Régóta rajzolok és festek, és sokszor kerestem a saját stílusomat. Először az expresszív ábrázolásmód tetszett meg, mert jól tudom a színeket kombinálni. Aztán a szürrealista világ érdekelt, majd felfedeztem a pop-artot, amiben zenélő vagy éneklő alakokat jelenítek meg. Korábban oboáztam, úgyhogy nekem is van valami közöm a zenéhez. A kávézó miliője már az elmúlt években is vonzott, csak nem tértem be, egészen nyár közepéig. Akkor ajánlottam föl Timinek, hogy szívesen közreműködöm az átalakításban. Mivel rendszeresen itt próbál a Róka Lánya zenekar és a Szólam klub, olyan képet választottam, ami visszaadja a blues és dzsessz hangulatát. A hobbim a koktélkészítés, az osztálytársaimnak is gyakran keverek finom italokat, úgyhogy ezzel tudok még hozzájárulni a mai estéhez – osztotta meg Bodai Kristóf, aki alkoholmentes koktélokat is készített ezen az estén a betérő vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában