kultúr­történeti kiállítás

2019.09.03. 11:00

Pálinkamúzeuma lesz Ongának

Országosan is egyedül­álló pálinka-kultúr­történeti kiállítás lesz a településen.

Az épület átadóján

Forrás: ÉM

Augusztus végén, sokszínű gasztro- és változatos kulturális programok kíséretében adták át a pálinkamúzeum épületét Ongán, a Darvas Közösségi Ház és Múzeum bővítéseként.

Az Ongai Kulturális Egyesület konzorciumban a kisváros önkormányzatával valósította meg a szélesebb érdeklődésre is számot tartó településkép- és múzeumfejlesztést. A Vidékfejlesztési Program keretén belül közel 15 millió forint támogatási összeget nyertek a projektre, amihez összesen 5 millió forint önerő társult, melynek több mint 65 százalékát az egyesület biztosította.

– Számos akadályt kellett leküzdeni, hogy két év után, 2018 októberében a kivitelezési munkák megkezdődhessenek, és azok mára be is fejeződtek – tudtuk meg Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétől.

Az épületet az augusztus 20-ai átadás alkalmával bárki megtekinthette, de az igazi birtokbavétel jövő nyárra várható. A tervek szerint az egyesület akkorra tölti meg tartalommal a falakat és készül el az országosan is egyedülálló pálinka-kultúrtörténeti kiállítás.

„Némi ízelítőt már most is láthattak a hozzánk elláto­gatók az összegyűjtött relikviákból” – tudatta az elnök, de maga a pálinkamúzeum csak egy év múlva lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában