autómentes nap

2019.09.19. 11:00

Mobilitási hét: kedvezmények a forgalmival

A MÁV, az MVK és a kisvasutak is kedvezményekkel várják azokat, akik vasárnap az autó helyett a közösségi közlekedést választják.

Vasárnap, forgalmival, ingyen

Forrás: ÉM-archívum

Érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szeptember 22-én, vasárnap, ezzel is támogatva az autómentes napot – írja közleményében a cég. Egy utazás során egyszerre legfeljebb két felnőtt és három gyermek veheti igénybe a kedvezményt.

Kisvasúton is

Az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap programjaihoz az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozik: vasárnap az erdőgazdaság által üzemeltetett Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút járatain a gépjármű forgalmi engedélyt felmutató utasok 400 forintos napijegy váltása mellett korlátlanul utazhatnak.

Vonatindulások Miskolcról: 9.30, 10.45, 12.00, 13.15, 15.00

Vonatindulások Pálházáról: 10.10, 12.15, 14.15

Ingyen viszik a kerékpárokat

A vasúton is kedvezménnyel várják az utazóközönséget szeptember 16-22. között: MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán az érvényes belföldi menetjeggyel rendelkező utasunk – ideértve a díjmentes utazásra jogosító okmánnyal rendelkezőket is – bármely viszonylatban díjmentes kerékpár-viteldíj megváltásával díjmentes kerékpárszállítást vehet igénybe.

Az Európai Autómentes Napon pedig díjmentes utazási lehetőséget biztosítanak bármely viszonylatban, belföldi forgalomban a forgalmi engedéllyel rendelkező utasai részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában