Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.09.14. 16:00

Ingyenes a sertéstartóknak a fertőtlenítőszer!

Az állattartók és a hatóság közös érdeke, hogy a lehető legalacsonyabb szinten tartsák annak veszélyét, hogy az ASP vírus megjelenjen a házi sertés állományokban.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az országos főállatorvos utasítására ingyenesen biztosít minden állattartó számára a sertésól és a sertéstartáshoz szükséges eszközök fertőtlenítésére szolgáló fertőtlenítőszert.

„Az álltartó telepeken végzett takarítások és fertőtlenítések célja, a fertőző betegségek megelőzése. A hatékony fertőtlenítés alapvető feltétele a megfelelő, az adott kórokozóval szemben hatékony fertőtlenítőszer kiválasztása, és annak előírt mennyiségben, megfelelő behatási idővel történő alkalmazása. A fertőtlenítőszerek aktivitását felhasználás előtt ellenőrizni kell, mivel bizonyos fertőtlenítőszerek hatékonysága a hosszú tárolás során csökken vagy megszűnik. Keresse állatorvosát, és kérjen a betegség megelőzéséhez fertőtlenítőszert!” – hívta fel a figyelmet honlapján a Nébih.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában