befejeződött felújítás

2019.09.02. 13:45

Hétfő délben újra kinyitott a könyvtár

Véget ért a a második emeleti burkolat cseréje.

Bájer Máté

A megnyitón

Fotó: Bujdos Tibor

A nyár folyamán hosszabb ideig tartott zárva a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, melynek központi épületében végeztek felújítást. Tavaly nyáron a I. emeleti olvasótér megkopott filcburkolatát cserélték le, és ennek folytatásaként az idén a második emelet padlóját burkolták korszerű, nagy kopásállóságú PVC-vel a Miskolci Közintézmény-működtető Központ szakemberei. A felújítás fenntartói támogatással, a könyvtár dolgozóinak tevékeny közreműködésével valósult meg.

„Szeretném külön megköszönni kollégáimnak a munkát, akik összesen 2800 polcfolyóméternyi, mintegy 225000 darab könyvet mozgattak meg” – mondta dr. Prokai Margit könyvtárigazgató.

„Bízunk benne, hogy a Nemzeti Kulturális Alaphoz augusztusban benyújtott pályázatunk lehetőséget nyújt arra, hogy a helyismereti gyűjtemény régi polcai is megújuljanak. Bár megígértem a kollégáimnak, hogy jövőre nem kell pakolni, de azért szeretnénk folytatni a megújulást, hiszen a könyvespolcok cseréje lassan szintén időszerűvé válik, de a külső renováció, valamint az 1972-es állapotokat tükröző szennyvízelvezetés korszerűsítése is a hosszú távú tervek között szerepel” – beszélt a jövő leendő munkáiról az igazgató.

Az ünnepélyes átadón hétfőn köszöntőt mondott Nagy Réka polgármesteri biztos, miskolci városházi főosztályvezető is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában