Közlekedés

2019.09.10. 09:30

Esős, szeles idő érkezett, óvatosan az utakon!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint főleg a hét első felében hajnaltól újabb hullámban várható zivatarok érkezése.

Fokozott figyelemben vezessenek! (Illusztráció)

Forrás: Pixabay

Ezt felhőszakadás is kísérheti, valamint viharos lökések is lehetnek. A rendőrség ezért felhívja a gépkocsivezetők figyelmét a csapadékos és szeles időben való közlekedés veszélyeire.

A korlátozott látási viszonyokra, a gépjárművek haladását befolyásoló széllökésekre, valamint a csúszós utakra tekintettel a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjen mindenki! A gyorsan képződő tócsák, az esetleges vízátfolyások, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt a járművek sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni. Célszerű a kormányt két kézzel fogni a könnyebb manőverezés érdekében.

Országúton, illetve autópályán számolni kell az erős oldalszéllel, ennek hatása pontos kormánymozdulatokkal ellensúlyozható. Tartósan szeles szakaszon mérsékelni kell a sebességet annyira, hogy a gépkocsi a széllökésekben ne „sétáljon”, tehát képes legyen stabilan, az utat követve haladni. A gyalogosok észlelése esős időben nehezebb, a kijelölt gyalog­átkelőhelyeknél érdemes lassabban, körültekintőbben vezetni.

A balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet úgy, hogy a szabályokat betartják, egymásra odafigyelnek, türelmesek, toleránsak és empatikusak egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában