Útfelújítás

2019.09.10. 11:30

A Kiss Ernő utca után a Hideg sor következik

Rövidesen folytatódik a megyeszékhelyen az útfelújítási program.

Szaniszló Bálint

A Hideg sorra is új, szélesebb burkolatot terveznek

Fotó: Kozma István

A teljesen felújított Kiss Ernő utca a múlt hét eleje óta áll a közlekedők rendelkezésére. Ezzel azonban a miskolci útfejlesztések nem állnak le. A következő nagyobb volumenű útfelújítás ennek a projektnek a folytatása lesz: az Avasra felvezető Hideg sor kap új, szélesebb burkolatot. A projekt indulásáról – amely feltehetően nagyobb arányú forgalomeltereléssel is jár – annyit tudni, hogy az elkövetkező hetekben várható, amikor az iskolakezdési nagyobb forgalom beáll a normális szintre.

Forgalommentesebb belváros

A városban az elkövetkező évben, években további útépítéseket, útfelújításokat is terveznek. Ilyen a Dayka Gábor utca a belváros tehermentesítését, környezet- és zajmentesítését szolgáló meghosszabbítása a Meggyesalja utcáig. Ez a projekt a Kálvin-átkötés megszüntetését, visszazöldítését, a Kálvin János, a Rácz György és a Petőfi utca felújítását is tartalmazza. A szándékok szerint ennek eredményeként Miskolc majdani főtere és ezzel tulajdonképp belvárosa is új, zöld, emberközelibb külsőt kap.

Megújul a Bogáncs utca

A Déli Ipari Park melletti Bogáncs utca aszfaltozásának, az ivóvízvezetékek rekonstrukciójának és a közvilágítás kiépítésének jövő év vége a tervezett befejezési dátuma. Ez az ipari park megközelítését teszi komfortosabbá, és hozzájárul Miskolc további gazdasági erősödéséhez, az ipari parkban már működő cégek támogatásához, valamint újabb befektetők érkezéséhez.

Az elkövetkező évek kiemelt projektje lesz a belvárost a Martinkertvárossal és Szirmával összekötő „Y híd” kialakítása. Erről az 1140/2018. (III. 26.) Kormányhatározatban a 2019-re és 2020-ra összesen 11,6 milliárd forint forrást biztosít a központi költségvetés. Ez a fejlesztés alapvetően a kertvárosokban élők mindennapi közlekedését alapvetően javítja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában