„Válaszút” projekt

2019.08.31. 15:30

Segítő kezet nyújtanak az előrehaladáshoz

A református szeretetszolgálat 120 diákot kísér végig az általános iskola 7. évfolyamától az elhelyezkedésig.

Marosréti Ervin

Digitális formában is bemutatták a projektet

Fotó: Marosréti Ervin

Ózdon, a Digitális Erőmű épületében tartotta meg tanévnyitóval egybekötött projektkezdő rendezvényét pénteken a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az alapítvány most már öt esztendeje van jelen az észak-borsodi településen. Irodát működtetnek, Ózdról koordinálják az adomány-, mentori és sok egyéb más tevékenységüket.

– Az igénybe vevők legnagyobb része alacsony iskolai végzettséggel rendelkező, kevés jövedelemből, szegregátumokban élő, adósságproblémákkal küzdő, sokgyermekes szülők – mondta el érdeklődésünkre Bakos Zsuzsanna, a projekt szakmai vezetője. – Cél a szociális és mentálhigiénés problémák miatt veszélyeztetett, illetve krízishelyzetbe került személyek, családok életvezetési képességének megőrzése, az ilyen helyzethez vezető okok megszüntetése, valamint a krízishelyzet megszüntetésének elősegítése.

Programot indítanak

A „Válaszút” projekt célja, hogy lépésről lépésre, a 7. osztálytól az iskola- és szakmaválasztáson át az érettségi megszerzéséig, majd a felsőoktatásba, illetve munkaerőpiacon történő elhelyezkedésig végigkísérjenek legalább 120 diákot. Mindezt úgy, hogy folyamatos támogatást adnak az iskolai előrehaladáshoz, a családi nehézségek kezeléséhez, az önismeret fejlődéséhez, a kortárs kapcsolatokban való eligazodáshoz, az egészség megőrzéséhez.

A Digitális Erőműben megtartott megnyitón a nyitóáhítat után bemutatták a projekt részleteit, motivációs előadást és legóbemutatót is tartottak a résztvevők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában