Miskolc

2019.08.12. 17:00

„Csak egy telefonba kerül” – összefogtak az esőerdőkért a Miskolci Törvényszéken

„A törvényszék célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet környezetünk sérülékenységére, védelmének fontosságára és aktívan közreműködjön Földünk értékeinek megőrzésében is” – fogalmazott dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet a bíróság környezetvédelmi kampányának részeként 2019. augusztus 12-én tartottak Miskolcon.

Fotó: Horváth Imre

A törvényszéken és a járásbíróságokon gyűjtődobozokat helyeztek el, melyekben 274 darab feleslegessé vált telefont gyűjtöttek össze a törvényszék dolgozói. A törvényszék az összegyűlt telefonokat a vadaspark közreműködésével juttatta el az újrahasznosítást végző szervezethez.

A használaton kívüli készülékek értékét az előállításukhoz használt koltán érc újrahasznosítása adja, mellyel csökkenthető a koltán bányászata, így az esőerdők pusztulása mérsékelhető és több veszélyeztetett állatfaj élőhelyének zavartalansága is biztosítható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában