Miskolc

2019.08.23. 09:30

Alig szökött el kutya a keddi tűzijátékok miatt

Van olyan kutyus, ami öt éve ment világgá a tűzijáték miatt, azóta sem talált haza.

Hegyi Erika

A kutyák gyűlölik a tűzijátékokat

Forrás: Pixabay

Bár augusztus 20-án a megye több városában is színpompás tűzijátékkal zárultak az ünnepi események, ezúttal a hanghatás miatt nem menekültek el tucatjával a kutyák otthonról. A Miskolci Állategészségügyi Telepen azt a tájékoztatást kaptunk, hogy egyetlen telefon érkezett csak hozzájuk amiatt, mert valaki kereste a kutyusát, de világgá szaladt állatokat nem vittek be. Mint mondták, szilveszterkor nagyobb a baj, és akkor sem a tűzijáték okozza a nagy riadalmat, sokkal inkább a petárdák hangos durrogása. Megtudtuk azt is, ha valaki kóborló kutyát talál és szeretné megtudni, honnan szökött el, csipleolvasást kérhet az állatsegítőknél, egyes MOL-benzinkutakon és az állatorvosoknál is. Azonban jó lenne, ha a csip adatai között valós lakcím szerepelne, ahová az egészségügyi telep munkatársai hazaszállítják a kutyát, és nagyon hasznos a telefonszám megadása is.

Felhívták a figyelmet

Érdeklődtünk a Miskolci Állatsegítő Alapítványnál (MÁSA) is. Kisfalvi Nyina, az alapítvány elnöke szintén örömmel közölte, hogy ezúttal egyetlen riadt kutyát sem vittek be hozzájuk, és nem is kerestek. Véleménye szerint ebben nagy szerepe volt annak, hogy az országos tévécsatornák előre felhívták a gazdák figyelmét, hogy a tűzijáték megrémítheti a kutyákat, ezért tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket.

Elmesélte egyik gondozottjuk szomorú történetét. Edi kutya 5 éve került hozzájuk, épp egy szilveszteréjszaka után. Azóta nem kereste senki, és nem is fogadták örökbe az öreg jószágot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában