Zemplén

2019.08.30. 19:30

A résztvevőket számos érdekes program várta

A Zemplénnel ismerkedtek az erdei vándortáborozók.

Vándortáborozók a Zemplénben

Fotó: Északerdő

Hazánk egyik legszebb tájegysége, a Zempléni-hegység különleges élővilágával, nevezetességeivel, érdekességeivel ismerkedtek azok, akik részt vettek az Erdei Vándortábor legújabb, észak-magyarországi programján. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén csatlakozott az Országos Erdészeti Egyesület által koor­dinált vándortábor szervezőihez. Két hónap alatt 175 gyerek 31 kísérővel együtt túrázott a térségben. Összesen kilenc turnus volt, az utolsó augusztus közepén ért véget. Az erdőgazdaság munkatársai három táborhelyet alakítottak ki: Rostallón, a Gerendás-réten, valamint Újhután.

A résztvevőket számos érdekes program várta: indulóprogramként megismerkedtek a pálházi Középkori Vízimalomban a korabeli molnárok munkájával, utaztak a Pálházi Állami Erdei Vasúton, betekintettek az erdészek munkájába, vadászkutyás bemutatón vettek részt és bejárták a rostallói Páfrány tanösvényt. Bepillantást nyerhettek a komlóskai ruszin kultúrával, valamint az ország legnagyobb átlagmagasságú erdőrészletét, a háromhutai Nagyduglaszost, ahol átlagosan több mint 40 méter magas duglászfenyőket láthattak.

Kétszer annyian

Idén 421 turnusban több mint 11 ezer diák és pedagógus vehetett részt egy hétig erdei, vízi és kerékpáros vándortáborokban, az ország 19 előre kialakított útvonalának bejárásával. Az erdei vándortáborokban csaknem kétszer annyian voltak, mint az elmúlt évben: 138 csoportban, mintegy négyezren túráztak a hazai erdőkben. A programot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában