Kert

2019.07.07. 19:00

Csak sanyargatva virágzik

Hagyjuk a földjét kiszáradni! A viaszvirágnak a virágzáshoz ez kell…

Tetszetős virága van

A csinos viaszvirág népszerű és könnyen tartható virágos kúszónövény. Szárai akár a 3 méteres hosszúságot is elérhetik, ezért érdemes huzalra, mohakaróra vagy rács­ra felfuttatni. Levelei oválisak, a szárakon kettesével állnak, kemény viaszréteggel borítottak.

Türelem kell hozzá

A csillag alakú, fehér virágok közepén vörös folt helyezkedik el. A virágon található fényes bevonat mézhez hasonlít. Ne mozdítsuk el a helyéről, amikor a bimbók megjelennek, ne vágjuk le róla a hervadt virágokat, és csak akkor ültessük át, ha ez már elkerülhetetlen! Virágaira türelmesen kell várnunk, ugyanis csak az idősebb tövek nevelnek virágzatot, mikor már nem is remélnénk.

A világos helyet szereti, némi közvetlen napsütés sem árt, de a déli napsütéstől óvni kell. Sötét helyen ne várjuk, hogy virágba boruljon. Átlagos melegben kell tartani, de télen ajánlatos a hűvösebb környezet. Tavasztól őszig bőven öntözzük, de pangó vizet semmi esetre se hagyjunk tálkájában! Fontos, hogy télen ritkábban locsoljuk, a két öntözés között hagyjuk, hogy földje kiszáradjon. A virágzás elmaradásának oka a tápanyaghiány, a rendszeres bolygatás vagy a sötétség lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában