kormányablak

2019.06.18. 14:30

Az egymilliomodik ügyfelét köszöntötték

Jogosítványt újítani jött a férfi, de a helyi ügyintézés történetének részévé vált.

Bájer Máté

Dr. Stiber Vivien, a Miskolci Járási Hivatal vezetője, dr. Zemlényi István és Demeter Ervin

Fotó: Kozma István

Bár általában precíz és célorientált ügyintézést remélnek a kormányablakok munkatársaitól az idelátogatók, a keddi nap folyamán mégis akadt valaki, aki a vártnál tovább időzött az intézményben, de szemmel láthatólag nem bánta. Dr. Zemlényi István miskolci lakos volt ugyanis az a szerencsés, aki egymilliomodikként állt fel az ügyintéző pulttól. A miskolci kormányablak kormányzati ügyfélszolgálatok egymilliomodik ügyfelét Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntötte. A szerencsés ügyfél a jogosítványát jött megújítani, és úgy távozott a kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében, hogy nemcsak díszoklevelet és egy elegáns ajándéktasakot vehetett át, de a neve piros betűvel került be a városi kormányablakok történelmébe.

Dr. Zemlényi István ügyfél | Fotó: Kozma István

„Nyolc év kellett az egymilliomodik ügyfél fogadásához, de ez egy szerves fejlődés eredménye. A következő egymilliót már sokkal gyorsabban fogjuk elérni, hiszen legelőször 2011 januárjában a megyében egyetlen helyen lehetett ügyet intézni. Ma már Miskolcon négy helyen fogadják az ügyfeleket. Ez éves szinten olyan kétszáznyolcvanezer ügyet jelent” – árulta el lapunknak Demeter Ervin.

Fontosak a belső statisztikák

Amikor arról érdeklődtünk, hogy miképp tudták kiszámolni, ki lesz az egymilliomodik látogatója a kormányablaknak, a kormánymegbízott elmondta, hogy természetesen regisztrálnak minden ügyfelet. Ezt egyébként a belső statisztikák miatt teszik, hiszen számon kell tartaniuk, milyen típusú ügyet intéztek. Az ügyeknek körülbelül a fele különböző személyes jellegű okmányokhoz kapcsolódik, mint a milliomodik ügyfél esetében a jogosítvány meghosszabbítása, de a lakcímkártyával és személyigazolvánnyal kapcsolatos igénylések is ide tartoznak. A gépjárművekhez kapcsolódó ügyintézés is komoly részét teszi ki a napi feladatoknak a kormányablak dolgozói számára, a forgalomba helyezés és átírás problémaköre ugyanis szintén olyan dolog, ami állandó munkával jár. Az ügyek harmadát pedig a szociális, egészségbiztosítási ügyek takarják. Dr. Zemlényi István, bár meghökkent a kattogó fényképezőgépektől, készséggel állt a sajtó rendelkezésére. Vélhetően felismerte, hogy szerencsés látogatása mekkora mérföldkövet jelentett az intézmény számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában