Mezőgazdaság

2019.05.22. 07:29

Kitüntetést kaptak a szorgos falugazdászok

Sikerrel zárult a magyar agrárium védelmében tartott aláírásgyűjtés.

Bájer Máté

Jakab István beszéde az eseményen

Fotó: Ádám János

 

Kedden kitüntették azokat a falugazdászokat, akik a „Petíció a magyar gazdákért” elnevezésű aláírásgyűjtés során kiemelkedő munkájukkal segítették a kezdeményezés sikerét. Az ünnepélyes eseményt, amit a Megyeháza Dísztermében rendeztek, Török Dezső, a B.-A.-Z. megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg köszöntőjével. A díszokleveleket Török Dezső mellett Taskó József, a B.-A.-Z. megyei MAGOSZ elnöke, valamint Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke adták át. Utóbbi ünnepi beszédben méltatta a kitüntettek munkáját, valamint felhívta a figyelmet a petíció fontosságára.

A kulcs az összefogás

– Lezárult egy szakasz, ami mindegyikünk erejét elég sokszor próbára tette, hiszen egy olyan időszakról beszélünk, amikor a magyar gazdák érdekeit komoly veszély fenyegette – kezdte felszólalását Jakab István, majd így folytatta: az Európai Bizottság a közelmúltban olyan kijelentést tett a közös agrárpolitika forrásainak felhasználásával kapcsolatban, ami veszélyeztetné a magyar gazdák jövedelmét és versenyképességét. Azt is hozzátette, hogy az összefogás és a szervezettség a magyar gazdák sikerének záloga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában