Helyi közélet

2019.04.06. 14:31

Továbbra is dolgoznak a cégek idecsábításán

Her­nád­németi, Miskolc - A két önkormányzat másik befektetőt keres a kijelölt területre.

Her­nád­németi, Miskolc - A két önkormányzat másik befektetőt keres a kijelölt területre.

Her­nád­németiben jelöltek ki egy négyszáz hektáros területet, amelyet a település Miskolccal közösen ajánlott a BMW számára, írtuk korábban. Az autógyár végül Debrecen mellett döntött, a múlt év végén a földtulajdonosokkal kötött opciós szerződések is lejártak, ám a két önkormányzat nem tett le arról a tervéről, hogy oda befektetőt csábítson. Annál is inkább, mert elkészült az új településrendezési terv, az iparterület kialakítása és az előzetes komplett terveztetés is.

– Úgy gondoljuk, nem kell elkeseredni, hogy a BMW más helyszínt választott, mi komoly munkát végeztünk Miskolccal közösen, a terület alkalmas nagy befektető számára is, így az év elején újra megerősítettük a miskolci önkormányzattal az együttműködésünket, hogy ide befektetőt keressünk – mondta lapunknak dr. Orosz Zsolt, Hernádnémeti polgármestere.

Több céggel tárgyalunk

A miskolci városvezetés sem állt meg a befektető keresésében azok után, hogy kiderült, a Lufthansa szervizbázisa a megyeszékhelyre épül.

– Több céggel tárgyalunk, a Miskolc Holding Gazdaságfejlesztési Irodája azon dolgozik, hogy minden lehetséges helyszínt kiajánljon, ezek között van a hernádnémeti terület is – mondta Szabó Máté városházi szóvivő.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában