Helyi közélet

2019.03.25. 15:48

Fotók: Révbe ért a zrínyis hajó

Miskolc - A Zrínyi diákjai aranyminősítést kaptak a regionális diákszínjátszó találkozón.

Miskolc - A Zrínyi diákjai aranyminősítést kaptak a regionális diákszínjátszó találkozón.

Tehetséges színészpalántáknak nyújt szakmai támogatást a harmincéves Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE), amely Észak-Magyarországi Regionális Diákszínjátszó Találkozót rendezett Miskolcon a Játékszínben március 9-én.

A több műfajban bemutatott, ötletgazdag színdarabokat két blokkban véleményezte a szakmai zsűri: Zuti Krisztián az ODE alelnöke és Demarcsek Zsuzsa, a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Hat produkció mutatkozott be, a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium, a Földes KIS Színpad, a KOMISZAK és a Főnix Diákszínpad képviseletében.

Mindenkit értékeltek

A színdarabok minősítésén kívül különdíjakat, illetve a legjobb férfi és női alakításért járó díjakat is kiosztották. A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium – KIMI 11. évfolyama által bemutatott, Tengerjáró a zöld kékségben című, aranyat érő alkotás meghívást kapott az Országos Diákszínjátszó Találkozóra, amelyet április 11–14. között rendeznek meg Gyomaendrődön.

Az ezüst minősítést szerzett Szívünk nem reszket című monodráma pedig a Földes KIS Színpad előadásában az Országos Diákszínházi Fesztiválon kap fellépési lehetőséget április 26–28. között Pécsett.

ÉM-DA


[related-post post_id="4182777"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában