Helyi közélet

2019.02.22. 15:29

Kerülőúttal Csíksomlyóra

Miskolc - Miskolcról is indul zarándokvonat-szerelvény a csíksomlyói búcsúra.

Miskolc - Miskolcról is indul zarándokvonat-szerelvény a csíksomlyói búcsúra.

Többek között miskolci indulással is indít zarándokvonatot Ferenc pápa június 1-ei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda a szervezők tájékoztatása szerint.

– Május 31-én három városból, Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indulnak szerelvények, kikerülve a hatvani vonalon életbe lépett vágányzárt, amelyeket Püspökladányban fognak összekapcsolni. Az ezer férőhelyes zarándokvonat innen 17 kocsival folytathatja az útját, amelyben hálókocsik is találhatók. A pápa csíksomlyói látogatása történelmi esemény, ezért hatalmas rá az érdeklődés. Jelen pillanatban ötszáz főnél tart a jelentkezők száma és az első osztályú kocsira elfogytak a jegyek – tudtuk meg a Misszió Tours ügyfélszolgálatán.

Lelki élmény az út

A zarándokvonaton a lelkivezetők közösen utaznak a zarándokokkal.

– A vonat másnap reggel ér Csíksomlyóra, ahol a zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén. Útközben közös imára, elmélkedésre, éneklésre, gyónásra és lelki beszélgetésre szintén lesz lehetőség és a lelkivezetők szentmisét celebrálnak. Kihangosított vonatrádión tájékoztatják az utasokat. Emellett étteremkocsi és mozgóbüfé üzemel, illetve akadálymentesítés a kerekesszékesek számára. Érkezés után a csíkszeredai vasútállomásról gyalogosan vonul fel az utazóközönség mintegy 5 kilométeren, majd június 2-án délután visszaindulnak Magyarországra – mondta az ügyintéző.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában