Helyi közélet

2018.12.12. 16:06

Támogatják a közösségeket Miskolcon

Miskolc - Az avasi közösségek és a diósgyőri idősszervezetek számára írtak ki pályázati lehetőséget.

Miskolc - Az avasi közösségek és a diósgyőri idősszervezetek számára írtak ki pályázati lehetőséget.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a Helyi Közösségi Fejlesztés Stratégiában pályázni lehet a közösségi szinten irányított helyi fejlesztések (CLLD) megvalósítására. A részletekről dr. Alakszai Zoltán, Miskolci Megyei Jogú Város jegyzője tájékoztatta a civil csoportok és a sajtó képviselőit.

A miskolci önkormányzat munkacsoportja koordinálja a projektet.

A kultúrát és tanulást segíti

Az Avasi Horizont Helyi Közösség a „Helyi kulturális és gasztronómiai rendezvények, projektek támogatása” című pályázati felhívás keretében fél- és 50 millió forint közötti, vissza nem térítendő összeget biztosít. A felhívás célja a városrész kulturális értékeinek megismertetése olyan programelemek megvalósításával a meghatározott akcióterületen, amelyek a helyi csoportok bevonásával fontos közösségépítő erővel bírnak.

A Diósgyőri Horizont Helyi Közösség a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában „Az egész életen át tartó tanulás támogatása” című felhívás keretében 1–10 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyújt képzési lehetőségek bővítése érdekében. A városrészben az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az aktív idősek száma, akiknek folyamatosan nő az igénye a formális és informális tanulás iránt.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában