Helyi közélet

2018.11.22. 18:35

Önzetlen segítség Miskolcon

Miskolc - A közösség erejét hívja segítségül ünnepi akcióihoz Vöröskereszt.

Miskolc - A közösség erejét hívja segítségül ünnepi akcióihoz Vöröskereszt.

Már az adventi időszakra és karácsonyra készül a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. A következő időszak eseményeiről, jótékonysági és adománygyűjtő akcióiról a megyei igazgató tartott tájékoztatót csütörtökön. Grubert Roland úgy fogalmazott, az elmúlt időszak jogszabályi változásai miatt heroikus munkát végeztek a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei, melynek köszönhetően Miskolcon és a megyében sem indult eljárás egyetlen hajléktalan ellen sem.

– Hasonlóan sok munka vár ránk a következőkben is, hiszen az adventet, a karácsonyt megelőző hetek kiemelt időszaknak számítanak szervezetünknek. Célunk, hogy minél több nélkülöző családnak tudjuk szebbé tenni az ünnepet – kezdte.

December elején indul a Magyar Vöröskereszt országos akciója, melynek keretén belül nyolc a megyében helyszínen – Szerencs, Mezőkövesd, Tiszaújváros, Kazincbarcika, Ózd, Sátoraljaújhely és két miskolci áruház – gyűjtenek élelmiszert a rászorulóknak. Ezt egészítik ki a helyi akciók: Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen félidőben tart az adományozás és eddig mintegy 1400 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a helyi diákság segítségével.

Közösségi sütés

– Egyik leglátványosabb akciónk idén is a Szeretet Sütigyár lesz a miskolci Szent István téren, ez az egyik olyan közösségi program mellyel csatlakoztunk a miskolci adventi rendezvényhez – jelentette ki Grubert Roland.

Advent huszonnyolc napján negyvennégy baráti és munkahelyi közösség – köztük az Észak-Magyarország kollektívája is – vállalta, hogy a Magyar Vöröskereszt önkénteseként saját készítésű süteményeivel pénzadományt gyűjt. A megyei igazgató hozzátette, a kampány tavaly nagyon sikeres volt, hiszen több mint hatszázezer forint gyűlt össze a perselyekben, melyből tartós élelmiszert vásárolt és osztott szét a szervezet a megye nehéz sorsú családjai között.

Jóvátétel

Grubert Roland hozzátette, idén is köszöntik majd a rendszeres, önkéntes véradókat a megye összes nagyvárosában, de a „Mindenki karácsonya” című programot is megszervezik.

A tájékoztatót követően a megyei büntetés-végrehajtási Intézet képviselői Kiss-Valkó Eszter és Csízi Gábor adták át a Vöröskeresztnek a fogvatartottak által összegyűjtött konzervadományt és azt a hajó makettet, amelyet jóvátételi-program keretében maguk készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában