Helyi közélet

2018.11.16. 17:30

Munkába álltak az új rezidensek Miskolcon

Miskolc - Megtudtak mindent friss munkahelyükről és kérdéseiket is feltehették a fiatalok.

Miskolc - Megtudtak mindent friss munkahelyükről és kérdéseiket is feltehették a fiatalok.

A Borsod-Abaúj-­Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház rezidensi találkozót szervezett csütörtökön. A találkozóra azon rezidenseket hívtak meg, akik 2018. október-november hónapban új munkavállalóként dolgoznak az intézmény osztályain.

– Picit irigykedem, látva a fiatal arcokat – kezdte köszöntőjét dr. Révész János főigazgató, amint végignézett a majd negyven rezidensen. Bemutatva az intézményt elmondta, az ország egyik legnagyobb kórházáról van szó, 3500 fekvőbetegággyal, 5500 alkalmazottal és mintegy negyvenmilliárdos gazdálkodási egységgel. Minden Magyarországon elérhető beavatkozást végre kell tudniuk hajtani, egyedül a szívsebészet hiányzik, de dolgoznak azon, hogy ez ne így legyen.

Jó helyen

– Nagyon várjuk a fiatalokat, orvosokat nehéz elmozdítani az a tapasztalatom, éppen ezért arra törekszem, hogy saját orvosokat neveljünk ki. Abban bízom, hogy hat év múlva, ha a szakorvosoknak szervezünk találkozót, akkor mindannyiukkal ugyanígy találkozhatok – tette hozzá a főigazgató.

– Kardinális kérdés a rezidensek számára, hogy vajon jó helyre jövök-e? Megnyugtatom önöket, itt jó helyen vannak – jelentette ki dr. Nagy Gábor, orvosigazgató. – Kellően nagyok vagyunk és kellően kevesen vagyunk, így mindenki hozzáfér a műtőasztalhoz, itt minden betegséggel lehet találkozni és mindent meg kell tudnunk oldani, tehát jó választás volt ide jönni – mondta. Hozzátette, van munka bőven, jövedelem is lesz, és megtalálhatják itt a számításukat.

Egy kérdéssel kezdte a bemutatkozást dr. Habil. Karosi Tamás Ph.D., oktatási, kutatási, és tudományos igazgató-helyettes afelől érdeklődve, hogy ki miskolci. A rezidensek majd fele emelte fel a kezét, az igazgatóhelyettes pedig megjegyezte: ez a jó arány, ugyanis cél, hogy helyi kötődésű orvosok dolgozzanak itt, ugyanakkor egy város nem tud „eltartani” egy ekkora kórházat.

– Az elmúlt hatvan évben komoly iskolateremtő mesterek dolgoztak itt a kórházban, nagyon komoly infrastruktúrával rendelkezik a kórház, látni fogják, itt lehetőségük lesz a műtőasztalhoz férni, és tudományos területen is fejlődni – ígérte.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában