Helyi közélet

2018.11.11. 09:50

Főorvos, hímző és zenekar a 2018-as Prima-díjazottak Miskolcon

Miskolc - Szombaton este ünnepi gálaműsor keretében adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima Díjakat, melyet idén is hárman vehettek át, ehhez csatlakozott egy közönségdíj.

Miskolc - Szombaton este ünnepi gálaműsor keretében adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima Díjakat, melyet idén is hárman vehettek át, ehhez csatlakozott egy közönségdíj.

A Miskolci Nemzeti Színházban rendezett gála házigazdái, Jancsó Dóra és Vida Péter köszöntötte az est vendégeit és szólította a színpadra Ádám Imrét, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettesét, a VOSZ megyei szervezetének elnökét.

– 2003-ban hozta létre a Prima Díjat Demján Sándor, hogy a vállalkozók fogjanak össze, legyenek lokálpatrióták és támogassák a környezetükben élő kiemelkedő személyiségeket, a tudomány, kultúra, a művészet, a sport területén. 2005-ben indult el a megyei díjazások rendszere, minden megyében, minden évben hárman vehetik át. A díjak értéke felbecsülhetetlen, egy-egy életmű elismerése, óriási, szakmai, erkölcsi elismerés, amelyet megyénkben a bronzból készült mancs szobor, a gyémántokkal, és drágakövekkel kirakott arany kitűző és nettó egymillió forint emel még magasabbá. Jelöltjeink közül ma csak hárman kaphatják meg a díjat, de mindannyian érdemesek lennének rá – hangsúlyozta az elnök. Kérte, hogy az év vállalkozói díj nyertesei is legyenek nagyon büszkék az elismerésre.

A város gazdaságfejlesztéséről beszélt Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere kijelentve: a városvezetés és a vállalkozások közös célja a város fejlesztése, az összefogásnak jó példája a Prima Díj.

A köszöntők után a díj, a gála támogatóit ismerték el oklevéllel, és egy üveg különleges, erre az alkalomra palackozott borral. Az est fővédnöke a megyei közgyűlés és Miskolc városa volt, két gyémántfokozatú támogatója, a Mol Petrolkémia és az ÉRV Zrt. vezetője mellett négy arany, nyolc ezüst és számtalan bronz fokozatú támogató vállalkozás, cég vezetője, képviselője vehette át a köszönet ajándékait. Elismerték a médiatámogatókat, így a portálunkat is üzemeltető Inform Média Lapkiadó Kft.-t, melyet cégünk nevében Forgács Bernadett, tartalomfejlesztési vezető vett át.

A gála műsorában színpadra lépett az est folyamán a Fekete Sereg, vagyis a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének közös fúvószenekara, Ács Gyula vezényletével, a Holdviola együttes, a Matyó Néptáncegyüttes, a Miskolc Balett, a Magyar Légtornász Egyesület és a Rock And Magic SE.

Az idei Megyei Prima Díj Gála a márciusban elhunyt Demján Sándornak állít emléket, hiszen ő alapította a Prima díjat és a díjazás megyei rendszerét, illetve elévülhetetlen érdemeket szerzett a szövetség megerősítésében és országossá tételében, ezért a VOSZ küldöttgyűlése a szervezet örökös elnökévé választotta. A gálán – melynek díszvendége az özvegye volt - egy róla szóló kisfilmet is levetítettek.

Átadták az est folyamán a B.-A.-Z. Megye Év Vállalkozója elismeréseket is, amelyet az év autókereskedő vállalkozója kategóriában az MBM Autó Kft. ügyvezetője Balogh József, az év egészségügyi vállalkozója kategóriában a Huniko Kft. ügyvezető igazgatója Gyarmati János Péter, az év vendéglátó vállalkozása kategóriában a LURA Kft. ügyvezetője, Lukács Dóra Lívia, az év kiskereskedelmi vállalkozása kategóriában az Uniós-Coop Zrt. vezérigazgatója Tóth László, az év borászati vállalkozása kategóriában a Hagyó Kft. ügyvezető igazgatója Kovács András nevében a felesége, míg az év mezőgazdasági vállalkozása kategóriában az Agrofarm 2005 Kft. ügyvezetője Nagy Sándor vehetett át.

A színpadra szólították dr. Hajdú Lászlót, az Expert Társaságok igazgatósági elnökét és Benke Istvánt, a Telvill Kft. ügyvezető igazgatóját is, akik tavaly voltak a megye év vállalkozói, viszont elért eredményeiket figyelembe véve a VOSZ megyei elnökségének felterjesztése alapján december 7-én, Budapesten a Prima Primissima Gálán Országos Év Vállalkozója Díjat vehetnek majd át.

Az est fénypontja természetesen a Megyei Prima Díjak átadása volt, melyet a kilenc jelöltből hárman vehették át. A 2018-as díjazottak: a magyar oktatás és köznevelés kategóriában dr. Valikovics Attila főorvos, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának egyetemi docense, a magyar népművészet és közművelődés kategóriában Zeleiné Pap Bernadett hímző népi iparművész és a Holdviola együttes. A VOSZ honlapján leadott szavazatok alapján a közönségdíjat Kovács Bertalan úszóedző vehette át. A díjat nem nyert jelöltek bronzból készült plakettet – melyet szintén Szanyi Borbála szobrászművész készített – vehettek át, amelyek az estének állítanak emléket, illetve wellness hétvégékre szóló vouchert. A Gála állófogadással ért végett a színházban, melyen Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában