Helyi közélet

2018.11.22. 16:34

Érdemes rápörögni a következő nagy bulikra Miskolcon

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és régiónkban? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és régiónkban? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

2018. november 23., péntek

20.00 Mary PopKids koncert a miskolci Helynekemben. Vendég: Belau

„Nagy örömmel térünk vissza a Helynekem színpadára. Szeretettel várunk titeket egy klasszikus PopKids bulira…”

Az alulról, de kitartóan és tudatosan építkező, eklektikus (bluesos, soulos, funkys, elektronikus) indiepopot játszó Mary PopKids egész komoly népszerűségre tett szert, elsősorban örömzenés koncertjeinek, illetve két rádiós slágerének (a Punnany Massiffal közös Mosoly és a Nightdrive) köszönhetően. Nem kapkodták el, hogy albumot csináljanak, pontosabban, hosszú időbe telt, mire elkészültek vele. Végül saját kiadásban jelent meg bemutatkozó nagylemezük, a The Blue Inside.

20.00 Csordás Tibi a miskolci Collins Clubban

„Ismét retró hangulatot varázsolunk a Collins Clubba. Sztárvendégünk a volt Fiesta jóképű frontembere, a hölgyek kedvence.”

Csordás Tibinek az éneklés 14-15 éves kora óta tölti ki mindennapjait. Rockzenészként kezdte pályafutását, a Junkies énekeseként tűnt fel, majd 1999-ben Knapik Tamással megalakították a Fiesta zenekart, mely nagy sikerrel működött. A fiúk útjai 2012-ben különváltak, az együttes feloszlott. Tibor azt állítja, hogy ő nem az a férfi, akit a hasán keresztül lehet megfogni. Azt mondja, hogy nem szeret enni, csak kevés kedvence van, de a meggyes pitét nagyon szereti. Az egyik kedvenc filmje az Önpusztítók. A kedvenc színészei közé tartozik Bruce Willis, Brad Pitt és George Clooney. Kedvenc énekesei: Sebastian Bach, Ginger és Bryan Adams. A kedvenc színei beterítik az egész szobáját, az pedig nem más mint a bézs és vajszínű árnyalatai.

21.00 Breath és Reborn koncert a miskolci Cornerben

Ingyenes koncert

2018. november 24., szombat

20.00 Anna and the Barbies-koncert a miskolci Helynekemben

A koncert után Video Disco hajnalig.

Az eddigi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna and the Barbies a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Ismertségük és sikereik mellett pedig egyre növekvő rajongótáborukra is folyamatosan figyelnek: egyedülálló családdá kovácsolták őket is az évek alatt. A minden évben megvalósuló rajongótáboruk, a Woodstock az Ugaron az elmúlt évekre egy valódi fesztivállá nőtte ki magát. Természetesen nem véletlen ez a siker: Pásztor Anna és zenekara minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegek, lüktető és magával ragadó rockos ütemek, mégis fülbemászó refrének tökéletes egységként bújnak a hallgatók fülébe dalaik – hol lágyan énekelve, hol tiszta erőből max. hangerőn kiabálva. Jó példa előbbire a Márti dala című slágerük, amit lassan 9 millióan láttak a YouTube-on és gyakorlatilag az egész ország ismeri már. A pajkos, szexi szövegekhez hasonló karizma is jár: Anna színpadi megjelenése koncertről koncertre változik, és többek között attól is olyan izgalmasak a bulijaik, hogy sosem lehet tudni, épp milyen vagány szerkóban, fejdíszben, arc- vagy teljes testfestéssel robban fel a deszkákra az énekesnő. Legújabb dilije ismét extrém: teljesen minimál, smink és álruhák nélkül mutatja önmagát olyan csupaszon, mint még soha. A vadóc ötfős zenekar pedig nyilvánvalóan a váratlan helyszínektől sem riad vissza, ha performanszról van szó. Miután 2015-ben hat album anyagával zenélték tele a SYMA csarnokot, egy évvel később UTÓPIA című turnéjukon még a Fővárosi Nagycirkusz porondjára is elvitték azonos című lemezüket – duplán is megtöltve a különleges helyszínt. Legyen szó kortárs líráról vagy futurisztikus vizuálról, bármi elfér színpadukon. Ezúttal itt is a minimál köszön vissza

21.00 Építő jellegű, visszatérő debutációs Kisbót koncert ügy a miskolci Cornerben

„Legyen Tánc! Fémépítős estét tartunk, tehát lesz majd metál dögivel, ami építő jellegű, az alkoholfogyasztás meg leépítő…”

ÉM


Programajánló napról napra

November 23., péntek

17:00 – MTA MAB Székház, Miskolc, Erzsébet tér 3. – Tompa Mihály Emlékest. A Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület és a MTA Miskolci Területi Bizottságának rendezvénye. Fővédnökök: Ft. Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke és Ft. Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke. Védnök: prof. dr. Roósz András akadémikus, a MTA-MAB elnöke. Díszvendég: Serfőző Simon Kossuth-díjas költő. Előadások: Nt. Nagy Ákos Róbert esperes: „Légy vigyázó, tántoríthatatlan…”. Dr. B. Kovács István gömörológus: Az én Tompa Mihályom. Serfőző Simon Kossuth díjas költő: Költő a költőről. Szendrey Júlia (Putnok Város TV): ‚… a dal éltet, tart örökre …” Tompa Mihály emlékezete című film vetítése. Kiállítások: Tompa Mihály életútja (aula), Lant és ecset – Máger Ágnes illusztrációi Tompa Mihály verseihez (könyvtárszoba). Az est háziasszonya Máger Ágnes festőművész.

November 24., szombat

12:00 – Miskolci Egyetem Könyvtára. Az Irodalmi Rádió szerkesztősége, a Térerő Közösségi Alapítvány és a Miskolci Egyetemi Könyvtár bemutatja a miskolci kötődésű alkotók szépirodalmi és képzőművészeti munkáit tartalmazó Szinva-parti sztorik című antológiát.

20:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi István utca 30. – Anna and the Barbies. Koncert.

November 25., vasárnap

15:00 – Sárospatak, a polgármesteri hivatal Eötvös utcai bejáratánál levő emléktábla. A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) koszorúzással egybekötött megemlékezése a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján.

November 26., hétfő

14:30 – II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, Miskolc, Görgey Artúr u. 11. – Zenetörténeti előadás. Zeneszerző portrék: Antonín Dvořák és ­Bedřich Smetana. Kerekes Endre előadása

November 27., kedd

16:00 – József Attila Könyvtár, Miskolc, Szentpéteri kapu 95. – Adventi foltvarázs – Karácsonyra hangoló kiállítás a Csodás Ujjak Foltvarró Klub munkáiból. A kiállítást megnyitja Molnárné Forray Marianna Király Zsiga-díjas népi iparművész, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tiszteletbeli elnöke. Közreműködik Túróczi Emese népdalénekes.

16:30 – Kaffka Margit Könyvtár, Miskolc, Park u. 8. – Csilimustra – minden, amit a csiliről tudni érdemes. Jakab Zsolt csilitermesztő előadása

November 28., szerda

16:30 – II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, Miskolc, Görgey Artúr u. 11. – Gyuris Tibor Nélküle című kötetének bemutatója.

November 29., csütörtök

16:30 – Lévay József Muzeális Könyvtár, Miskolc, Mindszent tér 2. – Lévay József és a Kazinczy-kör alapítása. Előadó: Varga Gábor igazgatóhelyettes, II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A Lévay József Centenáriumi Emlékprogram 2015–2018 keretében.

November 30., péntek

17:00 – Szabó Lőrinc Ide­gennyelvi Könyvtár, Miskolc, Mindszent tér 2. – Mese és reménység: üzenetek, vallomások Sütő Andrástól. Jónás Zoltán előadóestje.

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Benkó Bence-Fábián Péter: Eklektikon 2048. Pándimenzionális népszínmű. Rendezte: Benkó Bence és Fábián Péter. Bemutató előadás.

December 5., szerda

18:00 – Zenepalota, Miskolc. Belvárosi zenei esték. A Budapest Fúvósötös koncertje. Kiss Katalin – oboa, Duleba Lívia – fuvola, Szűcs Péter – klarinét, Mohai Bálint – fagott, Farkas Tamás – kürt. Műsor: G. Rossini: A sevillai borbély – nyitány, G. Fauré: Pavane, E. Grieg: Peer Gynt szvit részletek, M.P. Muszorg­szkij: Egy kiállítás képei. A Filharmónia Magyarország rendezvénye.

December 7., péntek

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház. Bertolt Brecht-Paul Dessau: Jóembert keresünk. Zenés példázat. Rendezte: Béres Attila. Bemutató előadás.

December 8., szombat

10:00 – Miskolci Galéria Alkotóháza, Miskolc, Csabai kapu. Minta nélkül II. – művészetpedagógiai workshop, Nagy Viktória Éva bábművész részvételével.

December 12., szerda

17:00 – Lévay József Gimnázium, Miskolc. Utazók klubja: Csodálatos Hegyalja. Simon Sándor előadásában, a Jedlik TIT szervezésében.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában