Helyi közélet

2018.11.28. 17:59

Dobogón a borsodi diákok

Budapest, Miskolc - Nyolcadszor rendeztek „Krimit tud?” bűnmegelőzési vetélkedőt.

Budapest, Miskolc - Nyolcadszor rendeztek „Krimit tud?” bűnmegelőzési vetélkedőt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nyolcadik alkalommal rendezte meg a „Krimit tud?” című bűnmegelőzési vetélkedőt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. A program célja a biztonságtudatos életszemlélet kialakítása, bűnmegelőzési módszerek elsajátíttatása, viselkedési panelek megismertetése a középiskolás korosztály megszólításával. Az országos versenyen a hat regionális elődöntő első két helyezettje vehetett részt.

A versenyzők ezúttal is a televízióból jól ismert „Beugró” című műsor tematikája alapján játszottak el többek között a helyes internethasználattal, az alkoholfogyasztás következményeivel, az áldozattá, elkövetővé válással kapcsolatos szituációkat. Megyénket a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium 12. évfolyamos diákjai, Czinke Dániel, Tóth Norbert és Vattay Angelika képviselték.

A vetélkedő házigazdája – mint az előző megmérettetéseken – Novák Péter színész, énekes volt. A zsűriben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Hatala József ny. r. altábornagy, Gallusz Nikolett és Kiss Ernő Zsolt színművészek, valamint Meláth Attila baptista lelkész foglaltak helyet.

A zsűri a pécsi Széchenyi István Gimnáziumot az első, a Békés megyei Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnáziumot a második, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét képviselő miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumot a harmadik helyre sorolta.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában