Helyi közélet

2018.10.26. 17:08

Országszerte 206 figyelmeztetés történt

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplénben eddig nem jutott bíróságig az október 15-én életbe lépett törvénymódosítás értelmében hajléktalanokat érintő eljárás.

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplénben eddig nem jutott bíróságig az október 15-én életbe lépett törvénymódosítás értelmében hajléktalanokat érintő eljárás.

Nem volt bírósági ügy

Október 15-én lépett hatályba a törvénymódosítás – elterjedt nevén hajléktalanrendelet –, ami a közterületek életvitelszerű használatát szankcionálja. A törvénymódosítás előírja, aki három felszólítás ellenére sem hagy fel az utcai élettel, szabálysértést követ el és közmunkával vagy elzárással büntethető.

Megkeresésünkre azt a tájékoztatást kaptuk az Országos Rendőr-főkapitányságtól, hogy országos szinten 2018. október 25-ig 206 esetben alkalmaztak helyszíni figyelmeztetést, emellett 5 szabálysértési előkészítő eljárás indult (egy Pest megyében, egy Fejér megyében, három pedig Budapesten).

Ebből kitűnik az is, hogy a Miskolci Törvényszék illetékességi területén ez idáig nem indult eljárás az említett szabálysértés miatt. Dr. Horváth Dóra sajtószóvivő kérdésünkre válaszolva hozzátette, hogy a bíróságok felkészültek az esetekre, melyek előreláthatóan számos körülmény vizsgálatát igénylik majd a bíráktól.

ÉM


[related-post post_id="4030530"]

[related-post post_id="4029735"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában