Helyi közélet

2018.10.21. 13:13

A konyhát érinti a következő beruházás Szuhakállón

Szuhakálló - Az egészségház és a községháza is meg­újult.

Szuhakálló - Az egészségház és a községháza is meg­újult.

Több önkormányzati ingatlan és a főút melletti járda is megújult az elmúlt időszakban Szuhakállón. Dávid István polgármester elmondása szerint az elmúlt évben az Egészségház külső homlokzatát tudták felújítani, részben pályázati forrásból.Idén pedig a polgármesteri hivatal épületét tudták korszerűsíteni, szintén egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

– Az energetikai felújításra még 2016-ban pályáztunk sikeresen, a munkák során szigetelték a községházát, cserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a teljes fűtésrendszert, és napelemekkel is gazdagodott az épület – részletezte.

A lehető legtöbbet

Dávid István úgy fogalmazott, a hivatallal közös épületben található egy szolgálati lakás is, amit az önkormányzatnak saját forrásból kellett felújítani.

– A műszaki tartalom leírásakor mi a pályázatban a teljes épületről beszéltük, azonban menet közben kiderült, a pályázat csak a polgármesteri hivatal átépítését támogatja. Szerencsére a kivitelezővel rendkívül jól tudtunk együttműködni, így úgy gondolom, a kazán beüzemelése után kijelenthető lesz: a lehető legtöbbet kihoztuk ebből a beruházásból, sokkal élhetőbbé tettük az épületet – tette hozzá a polgármester.

További tervek

Nagy szükség van Szuhakállóban a központi konyha korszerűsítésére is. Dávid István elmondása szerint 2010 óta folyamatosan próbálják a forrást előteremteni a munkákra.

– Eddig sajnos nem volt lehetőségünk erre, most viszont a Belügyminisztériumnál pályáztunk, aminek köszönhetően a forrás egy részét talán elő tudjuk teremteni, és további segítséget ígért Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is – mondta el a település vezetője.

Fontos lenne a szennyvízhálózat kiépítése is a településen. Dávid István elmondta, ennek megvalósulását mindeddig hátráltatta, hogy Szuhakálló nem tartozott a kazincbarcikai agglomerációhoz.

– Ez az akadály tavaly elhárult, a lakosság nagyon várja a beruházást, hiszen sokkal kényelmesebbé válna az élet a hálózat kiépítése után – zárta Dávid István.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában