Helyi közélet

2018.09.07. 19:29

Egy hónap, huszonkét eset Miskolcon

Miskolc - Már hazai nagyvárosok is érdeklődnek a Zöldkommandó működéséről.

Miskolc - Már hazai nagyvárosok is érdeklődnek a Zöldkommandó működéséről.

Bő egy hónappal ezelőtt, augusztus másodikán kezdte meg működését a Zöldkommandó szolgálat Miskolcon. Ahogyan arról július végén az Észak is beszámolt, az új rendészeti szervezet a miskolci városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével jött létre. Céljuk az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem hatékonyabbá tétele, az elkövetők következetes szankcionálása és nem utolsósorban a tevékenység felszámolása. Egy hónap alatt 22 esetet derítettek fel.

A megfigyelő szolgálatokat élő erővel és kamerával is működtetjük.” Szabó Máté

Kedvező adatok

Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen eredménnyel működött a Zöldkommandó létezésének első hónapjában. A polgármesteri hivatal sajtó­osztálya kedvező adatokkal szolgált: az indulástól eltelt időszakban ugyanis hat városrészben huszonkét esetben intézkedett a kommandó, a térfelügyeleti szolgálat felé negyvenhét esetben történt bejelentés. Kiemelték, ezeken a területeken az illegális szemétlerakók felszámolására az eljárás folyamatban van.

– A közös fellépés, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a MiReHu Kft. és a rendőrség hatáskörének együttes, egy időben történő érvényesítése, szakmai együttműködésének hatására mérhető elmozdulás tapasztalható az illegális szemétlerakásokkal kapcsolatban. A megfigyelő szolgálatokat élő erővel és kamerával is működtetjük, és a lakosság is folyamatosan, aktívan keresi a Zöldkommandót mind a MIÖR központi zöldszámán, mind pedig írásban – hangsúlyozta a városháza szóvivője.

Sőt – mint azt Szabó Máté hozzátette – a Zöldkommandó szolgálat sikerének híre Miskolcon kívülre is elért: létre­hozásáról és működéséről már más nagyváros is érdeklődött.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3932862"]

[related-post post_id="3932343"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában