Helyi közélet

2018.08.16. 18:15

Nem szedik fel, mert nincs hova eldobni Miskolcon

Miskolc - Miskolc lakossága naponta három tonna kutyaürüléket termel.

Miskolc - Miskolc lakossága naponta három tonna kutyaürüléket termel.

A közterületeken pénzbírsággal sújthatók azok az állattartók, akik hátrahagyják a kutyaürüléket. Az Avason jártunk, ahol a lakók elmondták miért nehéz betartani a törvényt.

Kevés a kuka a környéken

– A környéken nem nagyon látok olyan kukát, ahová az ürüléket lehetne összegyűjteni. Nekem a pórázomra mindig rá van kötve néhány használt zacskó és ha megtelik, egészen addig hurcolom, ameddig nem találok egy szemetest. Ezek gyakran komoly távok, például a Szentgyörgy úton az orvosi rendelőtől egészen le a buszmegállóig nincs egyetlen hulladéktároló sem. – fejtette ki Szelenge Judit.

– Kint éltem Bécsben és legalább tíz méterenként volt egy kutyakuka és hozzá zacskó, ami teljesen ingyenes volt. Az emberek nagy része fel sem szedi emiatt a kutyagumit és nem lehet a fűben sétálni. A főúton még kuka sincs, nemhogy kutyakuka. Csak a buszmegállókban vannak szemetesek, de azok is lyukasok, vagy töröttek – osztotta meg Kiss Vivien.

F. Nagy Zsuzsanna, az Ökológiai Intézet munkatársa egy már működő mintát osztott meg velünk.

– A Diósgyőri lakótelepen fákat ültettünk. A park szépsége érdekében a hátsó területen jelöltük ki a kutyakukák helyét az igényfelmérés alapján. A városgazdától sikerült hét speciális hulladéktárolót elkérni, amiket már nem nagyon használtak. Viszont az ürítés problémát jelent, mert a kutyagumi veszélyes hulladék, habár Miskolc lakossága – vagyis az ebek – naponta 3 tonna kutyaürüléket termelnek.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában