Helyi közélet

2018.05.15. 10:54

Motoron érkezett a segítség az oviba

Miskolc - 2016 szeptemberében számoltunk be róla, hogy elindult külföldi mintára nálunk is a kezdeményezés, „Szelíd Motorosok a zaklatások ellen” néven, melynek elindítója a szihalmi, de Miskolcon autóvezető-oktatóként dolgozó Mihály Zsolt volt.

Miskolc - 2016 szeptemberében számoltunk be róla, hogy elindult külföldi mintára nálunk is a kezdeményezés, „Szelíd Motorosok a zaklatások ellen” néven, melynek elindítója a szihalmi, de Miskolcon autóvezető-oktatóként dolgozó Mihály Zsolt volt.

Segítenek, ahol kell

– Egy politikától, szervezetektől és motoros csoportoktól független társaságra gondoltam, akik a társaik által zaklatott, terrorizált gyerekeket elviszik és elhozzák az iskolából, így jelezve, hogy nincs egyedül – nyilatkozta akkor lapunknak. – Ezek a gyerekek gyakran magukba zárkóznak, úgy érzik, senki nem segíthet rajtuk és pont a családjuk számára nyílnak meg legkevésbé. Lelkileg sokat jelenthet számukra – a külhoni példák alapján is – egy ilyen akció. Persze emellett elbeszélgetünk velük, és ha van rá módunk, akkor más módon is segítünk – tette hozzá.

Az eltelt bő másfél évben több akciója is volt a csoportnak, amelyet hangsúlyozottan mindig politika- és erőszakmentesen visznek véghez. A zaklatott gyerekek mellett bántalmazott nők és családok mellett is kiálltak már.

Most egy egészen más oldalról mutatkoztak meg Miskolcon. Mint hangsúlyozzák, nem karitatív szervezetként működnek, és nem gyűjtenek, de egy nagymama megkeresésének nem tudtak ellenállni. A Tüskevár Óvodának szerettek volna a jobb bútorozottság érdekében segíteni. Egy pomázi, ilyesmivel foglalkozó vállalkozó tag elvállalta, hogy ingyen elkészít szekrényeket és kiszállítja, az alapanyaghoz pedig a tagok „dobták össze” a pénzt. Pénteken már meg is érkeztek a bútorlapok, illetve a motorosok is az oviba, hogy aztán a helyszínen szereljék össze. Ezzel pedig még nem volt vége, másnap ugyanis visszatértek a családi napra, és „megmotoroztatták” az érdeklődő gyerekeket, nagy örömet okozva nekik.

– Az óvoda 50 éves születésnapjához szerettünk volna kapcsolódni, jól sikerült az akciónk, jó helyre került az adomány és jó volt látni a mosolygó arcokat – mondta Mihály Zsolt.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában