Helyi közélet

2018.05.09. 17:46

Akropolisz: színes programok Miskolcon

Miskolc - Sűrű lesz az idei nyár az Akropolisz Szabadtéri Színpadon, sok újdonsággal.

Miskolc - Sűrű lesz az idei nyár az Akropolisz Szabadtéri Színpadon, sok újdonsággal.

Hamarosan kezdődik a nyári szezon az Akropolisz Szabadtéri Színpadon, Miskolctapolcán.

Böjte Csaba testvér két éve már járt nálunk, sokat tanultunk tőle" Orosz Atanáz

Idén a programok kínálata kibővül; az eddig megszokott színházi előadásokon kívül jótékonysági est, koncertek, gyermekeknek szóló programok és egy egész napos, fiatalok érdeklődését célzó minifesztivál várja az érdeklődőket.

Bővített programok

Az új szezonról és programokról a Görögkatolikus Egyház Miskolci Egyházmegye székházában tájékoztattak, hiszen a szabadtéri színpadot ők üzemeltetik. A sajtótájékoztató előadói közt volt Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke, Makkai László, a Görögkatolikus Diákotthon, Roma Szakkollégium és Kulturális Központ igazgatója, Vizeli Csaba, a Magyarock Dalszínház vezetője, Salai Szabolcs, a Miskolci Egyházmegye Ifjúsági Irodájának lelki vezetője, valamint Pindroch Csaba színművész.

Pár éve mertek egy nagyot álmodni, és azt gondolták, érdemes életet lehelni az Akropoliszba – mondta Makkai László, aki hozzátette: nem véletlen, hogy a diákotthon neve kibővült a kulturális központ megnevezéssel is. A tavalyi szezon nagyon jól sikerült, minden előadást meg tudtak tartani, és több mint négyezren szórakoztak összesen a szabadtéri színpad eseményein.

Pindroch Csaba is felfigyelt a színpadra és két előadást hoz az Akropoliszra, a Mr és Mrs, illetve a Segítség, megnősültem címűt. Mint elmondta, a felesége családja révén van miskolci kötődése, olyan előadásokat szeretett volna Miskolcra hozni, amelyek ugyan szórakoztatóak, de mondanivalójuk is van.

Vizeli Csaba azt mondja, amikor először járt a szabadtéri színpadon, rögtön megfogta a hangulata. Zenés és csak magyar előadásokkal dolgoznak, idén olyan darabokkal készülnek, mint a komáromi bemutató után érkező Púpos, de Miskolcon lesz a bemutatója A kőszívű ember fiainak. Már készülnek egy ideje arra, hogy kifejezetten a gyerekeknek is legyenek előadások, idén kettő ilyen is lesz: a Halász meg a felesége és a Mátyás király.

Minifesztivál

Újdonság lesz a színpad programjában az Akrofeszt elnevezésű, félnapos minifesztivál fiataloknak, amelyről Salai Szabolcs elmondta, különleges vendégekkel készültek, akik életükről, hitükről tesznek tanúbizonyságot, mint Hirling Zsolt háromszoros olimpikon, Európa- és világbajnok evezős, Tóth András, a Pál utcai fiúk színésze és ifj. Lőrincz György, a Szent Andrea borászat borásza. Könnyed hangvételű rendezvénnyel készülnek, amelyen lesz „Faggasd a papot”, és a Jam Republic zenekar is érkezik. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke arról szólt, hogy elfogadta a meghívásukat Böjte Csaba testvér, aki a Sziklakápolnában fog misézni, majd előadással érkezik a színpadra. A részletes programot és időpontokat az egyházmegye honlapján és az Akropolisz közösségi oldalán lehet folyamatosan megtalálni.

- HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában