Helyi közélet

2018.04.21. 15:05

Bábszínház gyereknek, de felnőtteknek is Miskolcon

Miskolc - Negyedik alkalommal rendezték meg a Független Bábosok Találkozóját április 19-20-án a Miskolci Csodamalom Bábszínházban.

Miskolc - Negyedik alkalommal rendezték meg a Független Bábosok Találkozóját április 19-20-án a Miskolci Csodamalom Bábszínházban.

A hazai bábosok egy része a kőszínházak falain kívül tevékenykedik, és a minifesztivál ennek az alternatív művészi iránynak biztosít bemutatkozási lehetőséget, amelyet minden évben a Nemzeti Kulturális Alap támogat. Ezúttal négy társulat látogatott el Miskolcra. Az eseményről Szabó Attila ügyvezető számolt be néhány szóban.

„Szeretnénk népszerűsíteni az úgynevezett független bábosok tevékenységét. A két-három fős mobilis művészcsoportok műsora kiválóan alkalmas arra, hogy árnyaljuk a repertoárunkat és azokat a kisgyermekes családokat is becsalogassunk a színházba, akik nem tartoznak állandó vendégeink közé.

A bábszínházat sokan gyermekek vasárnapi szórakozásnak tekintik, de léteznek felnőtt darabok is. Ilyen például a fesztiválon bemutatott A széttáncolt cipellők című Grimm mese feldolgozás, amelyet készülünk esti órákban, idősebb vendégeink számára szintén műsorra tűzni.”

- DA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában