Helyi közélet

2017.11.17. 10:08

Zsolcai körforgalom: Ez már a végleges forgalmi rend

Miskolc - Alig néhány héttel az újraaszfaltozás és festés után ismét változott a forgalmi rend a zsolcai körforgalomban.

Miskolc - Alig néhány héttel az újraaszfaltozás és festés után ismét változott a forgalmi rend a zsolcai körforgalomban.

Mint a Magyar Közút Zrt.-től megtudtuk, a nagy átmenőforgalmat bonyolító körforgalomban a sávváltásnál keresztezték egymás útját az autók, ezeket a konfliktuspontokat szerették volna feloldani az egysávosítással, amely már a végleges rend.

Mint beszámoltunk róla, ismét változott a forgalmi rend a zsolcai körforgóban.

A Magyar Közút megkeresésünkre a következőt írta: "A körforgalomba Miskolc irányából két sáv csatlakozik, a belső sáv halad Szikszó felé, a külső sáv pedig Felsőzsolca felé. Ez utóbbi pótolja a hiányzó indirekt ágat, biztosítva a Miskolcról kihaladó maximális kapacitást. A körforgalomnak Szikszó és Felsőzsolca irányából mindig 1-1 behajtó ága volt, melyek fonódtak a körforgalomban lévő 1-1 sávval. Októberében a repedezett, hullámos burkolat lemarásra került és helyette új kopóréteg készült. A burkolat felújítást követően a festésnél két sáv készült. Ennél a változatnál a Miskolcról a belső sávba érkező járműveknek Szikszó irányába a külső, míg a Felsőzsolca felől érkező Miskolc felé haladó járműveknek a külső sávból a belsőbe kellett haladniuk, keresztezve egymás útjait. Ugyanez a helyzet alakult ki a másik ágnál is. E két keresztezés megszüntetése érdekében az eredeti egy sávos állapotot állíttattuk helyre, mert így megszűnhettek a konfliktuspontok. Jelenleg a körforgalomban a végleges forgalmi rend található, további változtatásokat nem tervezünk".

ÉM-HI


[related-post post_id="3682224"]

[related-post post_id="3671181"]

[related-post post_id="3259476"]

[related-post post_id="3187056"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában