Helyi közélet

2017.06.22. 12:55

A szünidő alatt is meleg ebéd a rászorulóknak

Miskolc - A hátrányos helyzetű gyermekeknek jár az ingyenes étel.

Miskolc - A hátrányos helyzetű gyermekeknek jár az ingyenes étel.

A nyári szünettel együtt elindult az ingyenes gyermekétkeztetés is az iskolás korú, 18 év alatti, rászoruló gyermekek számára. Az óvodások és bölcsődések számára rövidebb a nyári szünet, így ők még az intézményben juthatnak ingyenétkezéshez.

Ahogy arról már beszámoltunk, Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint idén 208 ezer rászoruló gyerek juthat a nyári szünet alatt is meleg ebédhez ingyen, erre a célra idén 6,67 milliárd forintot különített el a kormány. Kitért arra is, hogy az ételek minőségét is fontosnak tartják, ezért a 2010-ben még 370 forintos egy adagra jutó támogatást tavaly már 570 forintra emelték.

Az önkormányzatoknak kötelezően gondoskodniuk kell minden iskolai szünetben a rászoruló gyermekek étkeztetéséről, erre a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak. A gyermekvédelmi támogatásban részesülők esetén az önkormányzatok döntik el, hogy adnak-e ebédet.

Szerettük volna megtudni, hogy megyénkben hány gyerek érintett, de az illetékesek nyári szabadsága miatt nem jutottunk adatokhoz.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában