Helyi közélet

2017.05.03. 10:10

Mobil tanterem Miskolcon: a palatáblától a digitálisig

Miskolc - Mobil tanterem állomásozik egy hétig a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumban.

Miskolc - Mobil tanterem állomásozik egy hétig a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumban.

A 15 állomásos országjáró Mobidik – Mobil Digitális Iskola – program kedden Miskolcra érkezett a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumba. Az intézmény diákjai egy héten keresztül használhatják a mobil tantermet, amelyben a legmodernebb számítástechnikai eszközök találhatók: tabletek, okostábla, programozható robotkészletek, notebookok, kézi szkennerek. A program célja, hogy a tavaly elfogadott digitális oktatási stratégiát közérthetővé tegye.

Próbáljuk behozni az oktatásba azt, ami a valóság." Matolcsy Miklós

Matolcsy Miklós, a Mobidik program vezetője keddi, miskolci sajtótájékoztatóján elmondta, a tanulók délelőttönként pénzügyi tudatosságot, informatikát és programozást tanulhatnak a mobil tanteremben, valamint fenntarthatóság témakörében is oktatják a diákokat. De utolsó nap klasszikus tárgyakat, például a történelmet népszerűsítik a digitális eszközökkel. Délutánonként pedig szakkörökön, kisebb csoportokban Lego-robotok programozásával, háromdimenziós nyomtatással és szkenneléssel, valamint kódolással foglalkozhatnak a tanulók. Az egyhetes ciklusban két alkalommal tanároknak, illetve szülőknek tartanak szakmai bemutatót a jövő osztályáról.

„A fiatalok nagy része online él, az oktatási stratégia éppen ezért azt próbálja behozni az oktatásba, ami a diákok számára a valóság. A cél, hogy a palatáblától eljussunk a digitálisig” – fogalmazott Matolcsy Miklós.

Tanuláshoz

– Nagy lehetőségként kell ezt kezelni – jelentette ki Holczinger Ferenc, az iskola igazgatója. – A digitalizáció kikerülhetetlen, de megismerése komoly munkát kíván a tanároktól. A diákok ebben élnek, de nem elsősorban a tanuláshoz használják ezt a lehetőséget, hanem az élet egyéb területén. A feladatunk, hogy megismertessük velük azt, hogyan lehet a tanulásban plusz információkhoz jutni ezen eszközökkel.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában