Helyi közélet

2017.05.24. 18:22

„Borzasztó, ami itt van! 1981 óta lakom itt, de még ilyen nem történt, csak az elmúlt két hétben”

Cserépfalu - Bő két héten belül harmadszor öntötte el Cserépfalu három utcáját az iszap, szerdán délben ugyanis a fél órás esőt követően ismét kiöntött a határban a vizet összegyűjtő árok.

Cserépfalu - Bő két héten belül harmadszor öntötte el Cserépfalu három utcáját az iszap, szerdán délben ugyanis a fél órás esőt követően ismét kiöntött a határban a vizet összegyűjtő árok.

A helyiek értetlenül állnak a probléma előtt és Csendes Péter polgármester is kifakadt, mondván, hiába tetette rendbe az árkot az önkormányzat, ha a Bükkzsércre vezető útnál kicsi az áteresz, s a kicsapó víz így a falu szélső utcái felé veszi az irányt. Mint mondta, már kérték a közútkezelőt, hogy oldja meg a problémát, de még nem kaptak nagyobb átereszt.

- Borzasztó, ami itt van, 1981 óta lakom itt, de még ilyen nem történt, csak az elmúlt két hétben – magyarázta Kiss Lajos, aki ott jártunkkor épp a ház elől meregette ki az elvezetőbe a vizet. - Fogalmam sincs, mitől van. Itt a mellékutcában sosem folyt a víz ilyen vastagon mint most, Akármilyen eső volt, az árokból nem ment ki a víz, most viszont fél méter magasan hömpölygött a víz az utcán és senki nem csinál semmit - tette hozzá az Alkotmány utcán lakó család feje.

- Ugyanúgy mint múltkor, a főút felől jött a víz, borzasztó volt. Egy pár homokzsák volt itt, a múltkor tudtunk szerezni, meg deszkát tettünk a kapuhoz, ezért nem jött be, csak az előkertbe. A múltkor az egész udvart, kertet elöntötte, minden tiszta iszap volt. Nem tudom, mit csináltak a határban, de ilyen víz nem jött eddig onnan – tette hozzá Kiss Lajos. Visszaemlékezett arra is, hogy a főutcán egyszer a nyolcvanas években szintén volt egy kisebb árvíz, de akkor egy nap alatt olvadt el negyven centi hó.

Dósa András is otthon volt, amikor esett az eső, aztán jött az ár. Ezúttal nem csak az utcán, a kertből, a gátként emlegetett csatorna felől is. Mint mondta, a múltkor is elöntötte a pincéjüket a víz, de korántsem ennyire mint most, ezúttal harminc centi magas vizet kell kiszivattyúznia. Egy másik, sarki háznál, ahol két hete az egész pince elázott, ezúttal nem volt ilyen probléma, homokzsákokkal, deszkákkal rekesztették ki az udvarból az áradatot. Mások nem voltak ennyire szerencsések és több garázst, pincét, kertet is elöntött a sár, volt, ahol az alsó szinti helyiséget ismét takarítani kellett.

ÉM-TB


Az utakat, járdákat, pincéket takarították hétfőn Cserépfaluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában